Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Γκαζόζες και «μάγκες»

Τι «μαγκιά» είναι αυτή που κυκλοφορεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας; Ειλικρινά, με δύο παραδείγματα μόνο, εμείς συμπεράναμε ότι υπάρχει έντονη..

Τι «μαγκιά» είναι αυτή που κυκλοφορεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας; Ειλικρινά, με δύο παραδείγματα μόνο, εμείς συμπεράναμε ότι υπάρχει έντονη «μαγκιά», μαζί με «παλικαριά» και «λεβεντιά» σε μεγάλες ποσότητες! 

Παράδειγμα πρώτο: Η γκαζόζα που πήγε να πιεί ο κύριος Αριστείδης Φωκάς στο κυλικείο της Βουλής κι έτρεχε στην τουαλέτα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις στην κοινοβουλευτική διαδικασία (βίντεο εδώ), ήταν μια «μαγκιά», ένα «κόλπο» του κυρίου Πάνου Καμμένου για να στείλει ηχηρό μήνυμα! Ο πρώην συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως είπε στον βουλευτή «του» (πριν λίγο καιρό ο Αριστείδης Φωκάς ήταν στην Ένωση Κεντρώων) να πάει να πιεί επιδεικτικά γκαζόζα«για να καταλάβουν τι σημαίνει “εγκαταλείπω τους Ανεξάρτητους Έλληνες”»! Τέτοιο «κόλπο» έστησε ο Πάνος Καμμένος και απείλησε και με άλλες γκαζόζες στο μέλλον, απογοητευμένος από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσιπρα, που δεν τήρησε τις συμφωνίες τους  (βίντεο εδώ). Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που δόξαζαν ο ένας τον άλλον για χρόνια.     

Παράδειγμα δεύτερο: Ο κύριος Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας, γνωστός για τις έντονες αντιδράσεις του, έφτασε σε άλλο επίπεδο «μαγκιάς», δηλώνοντας: «Όλοι σας και μόνος μου! Σας έχω!». Διευκρίνισε μάλιστα πως αναφέρεται στα «αφεντικά» (ολόκληρο το βίντεο εδώ).

Ο κύριος Πολάκης μέχρι πρόσφατα ήταν στην ίδια κυβέρνηση με τον κύριο Καμμένο, παρόλο που ο πρώτος εμφανίζεται «βαριά αριστερός» και ο δεύτερος «βαριά δεξιός». Μην απορήσετε εάν τώρα που έχουν πάρει πολιτικό διαζύγιο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κάποια στιγμή συγκρουστούν οι «βαριές μαγκιές» των δύο πολιτικών ανδρών, μετατρέποντας το …«ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» σε πολιτική αντιπαράθεση. 

Πάντως, εμάς δεν θα μας πείραζε καθόλου η συμπεριφορά τους εάν αυτή την ατελείωτη «μαγκιά» την είχαν οι συγκεκριμένοι κύριοι απέναντι στους δανειστές και «εταίρους» και δεν στέκονταν σούζα στα μέτρα του δικού τους μνημονίου (όπως και στα μέτρα της «εξόδου από τα μνημόνια»). Δεν θα μας πείραζε η συμπεριφορά τους εάν αυτή η πελώρια «μαγκιά» υπήρχε μπροστά σε βιομηχάνους, τραπεζίτες, επενδυτές  (εγχώριους και του εξωτερικού), που δεν έπαψαν να κερδίζουν. Για την «ανάπτυξη» της χώρας «φυσικά»… 

Επίσης, δεν θα μας πείραζε η συμπεριφορά τους εάν αυτή την ανεξάντλητη «μαγκιά» την είχαν μπροστά στους «συμμάχους» των ΗΠΑ που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκαναν με κάθε τρόπο σαφές πως το «οικόπεδο» Ελλάδα είναι τσιφλίκι τους για επενδύσεις και – εάν χρειαστεί – πολεμικές επιχειρήσεις. Δεν θα μας πείραζε εάν αυτή τη «μαγκιά» τη βλέπαμε και κάπου αλλού, εκτός από τις κορώνες και τα μεγάλα λόγια για πατριωτισμό, ανεξαρτησία και τα λοιπά και τα λοιπά.  

Και κάπου εδώ ξεκινάει μια παλιά συζήτηση για το τι είναι μαγκιά (πολιτικά και όχι μόνο). Δεν θα την ανοίξουμε γιατί εδώ υπάρχουν στη μέση και οι γκαζόζες οπότε άκρη δεν θα βγει. Δεν μπορούμε, όμως, να μην σημειώσουμε με εξυπνακίστικο τρόπο (τον οποίο φυσικά και δεν διαθέτουν οι πολιτικοί παράγοντες που αναφέραμε) ότι  υπήρχε και  υπάρχει ο μάγκας και ο «μάγκας». Στη δεύτερη περίπτωση το «γκ» διαβάζεται (κι ακούγεται) πιο έντονα, για να ξεχωρίζει. 

Σχετικά θέματα

Απόψεις