Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Έξι διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό»

31/10/2021: Η κλήρωση του «Ημεροδρόμου» για τις έξι διπλές προσκλήσεις ολοκληρώθηκε. Έχουν ενημερωθεί μέσω μέιλ οι νικητές κι έχουν λάβει..

31/10/2021: Η κλήρωση του «Ημεροδρόμου» για τις έξι διπλές προσκλήσεις ολοκληρώθηκε. Έχουν ενημερωθεί μέσω μέιλ οι νικητές κι έχουν λάβει τις σχετικές πληροφορίες για να παρακολουθήσουν την παράσταση. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας. 

Τρεις διπλές προσκλήσεις στην παράσταση της Δευτέρας 1ης Νοεμβρίου και τρεις διπλές προσκλήσεις στην παράσταση της Τρίτης 2 Νοεμβρίου για το αριστούργημα του Λούις Σεπούλβεδα «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, προσφέρει στους αναγνώστες του ο «Ημεροδρόμος». 

Ο τρόπος συμμετοχής στην κλήρωση για τις 6 διπλές προσκλήσεις είναι ο εξής:

Στέλνετε e mail στο [email protected], με το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας (και τη σημείωση «ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ)  μέχρι και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου  στις 2 μ.μ. 

Στους τυχερούς της κλήρωσης θα αποσταλεί e-mail – ενημέρωση, στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής με τις σχετικές αναλυτικές πληροφορίες για την παραλαβή των προσκλήσεων και την ώρα προσέλευσης. 

Τονίζεται, ώστε να το λάβουν υπόψη τους και συμμετέχοντες στην κλήρωση ότι το θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου (Πατησίων 37, Αθήνα) θα λειτουργήσει ως εξής

  • κάθε Δευτέρα ως αμιγώς covid free κλειστός χώρος, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ (180 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο).
  • κάθε Τρίτη θα είναι μεικτός χώρος, δηλαδή για όσους έχουν κάνει rapid test με διάρκεια 48 ωρών, εμβολιασμένους και νοσήσαντες, και με πληρότητα 50%.

Το αριστούργημα του Λούις Σεπούλβεδα

Το αριστούργημα του Λούις Σεπούλβεδα «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό», μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Asian Cultural Center της Νότιας Κορέας, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Ένα έργο – φόρος τιμής στον αδικοχαμένο στη μάχη με τον κορωνοϊό αγωνιστή συγγραφέα Λούις Σεπούλβεδα και σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.
Ο Χιλιανός συγγραφέας υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Σαλβαδόρ Αλιέντε και μπήκε στην προσωπική του φρουρά το 1973. Μετά το πραξικόπημα του Πινοσέτ φυλακίστηκε, βασανίστηκε, κατηγορήθηκε για προδοσία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 28 ετών. Ύστερα από δυόμισι χρόνια εγκλεισμού του αποφυλακίστηκε με παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας κι εξορίστηκε από τη Χιλή.

Το έργο που ανεβαίνει στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή είναι τραγικό επίκαιρο, καθώς μεταφέρει ένα οικολογικό και πολιτικό μήνυμα για τη φύση, αλλά και τους διωγμούς που υφίστανται οι αυτόχθονες πληθυσμοί στα δάση του Αμαζονίου και της Χιλής. Ένα θεατρικό έργο που η καρδιά του χτυπάει δυνατά για τα αρχαία δάση του πλανήτη και για τις φυλές που ζουν ακόμα σε αυτά, σε αρμονία με τη Μάνα Γη κι όσα απλόχερα μας δίνει, όσο και να τη κακομεταχειριζόμαστε.

Η παράσταση μας μεταφέρει στη φυλή των Mapuche, των «Ανθρώπων της Γης», των ιθαγενών της Νότιας Χιλής που εκδιώχθηκαν βίαια από τις εστίες τους από τις μεγάλες εταιρείες υλοτομίας, που καταστρέφουν τους τελευταίους πνεύμονες του πλανήτη και σβήνουν βίαια τη μνήμη και την αρχαία γνώση των φυλών του κόσμου.
Στη θεατρική διασκευή μια φυλή «Ανθρώπων της Γης» καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, με τα πολυφωνικά της τραγούδια, την έντονη τελετουργική σωματικότητα, τους μύθους και τους θρύλους αλλά και την αγωνιώδη κραυγή του δίκαιου αγώνα τους.
Το στοιχείο της βίας, του διωγμού, του άδικου ξεριζωμού, του σπαραγμού εναλλάσσεται με τις ποιότητες των Mapuche που μας κάνουν ακόμα να χαμογελάμε: ευγνωμοσύνη, γενναιοδωρία, αγάπη για τη γη, αλληλεγγύη, οργανική σχέση με τη μνήμη και την αρχαία κληρονομιά.

Ο Κώστας Γάκης, κάτοχος του βραβείου Δημήτρης Χορν, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, δανείζεται τη φωνή ενός σκύλου, αλλά και του ίδιου του συγγραφέα, για να μας μιλήσει για όλα αυτά που μας καίνε, για τη σχέση δυνάστη που διατηρούμε με τη Μάνα Γη αλλά και για εκείνη τη θαλπωρή και ψυχική ευρυχωρία που μας προσφέρουν τα διδάγματα των φυλών του κόσμου για μια οργανική και τρυφερή σχέση με τη φύση.
Η μετάφραση είναι του Αχιλλέα Κυριακίδη, η σκηνοθεσία – μουσική σύνθεση του Κώστα Γάκη, η διασκευή του Κώστα Γάκη και της Φαίης Κοσμίδου. Στο ρόλο του Σκύλου ο Κώστας Γάκης.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις