Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να «βγει λάδι» από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, εξελίσσεται η προκαταρκτική έρευνα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.  

Τι ερευνά; Όχι για την ουσία, δηλαδή τις καταγγελίες για παρακολούθηση, αλλά πώς έγιναν …οι «στραβές» και διέρρευσαν τα στοιχεία περί των παρακολουθήσεων! Συγκεκριμένα, ερευνάται η διαρροή των στοιχείων που περιέχονται σε «άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα» που αφορούν, όπως αναφέρεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Το αντιλαμβάνεστε; Ερευνούν πώς διέρρευσε εκτός ΕΥΠ το υλικό των παρακολουθήσεων που φέρεται ότι έγιναν τόσο στον στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, όσο και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, και όχι τις ίδιες τις παρακολουθήσεις!  

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι διαρροές από κρατικούς λειτουργούς και την ΑΔΑΕ είναι στο «στόχαστρο» της έρευνας. Μπορεί τελικά να φταίει, πάλι, κάποιος υπάλληλος…