Χωρίς κατηγορία

Κι ο αγώνας του κουρδικού λαού συνεχίζεται…

Τα κείμενα από την αποστολή στο Ντιγιάρμπακιρ τελειώνουν εδώ. Ελπίζουμε να παρουσιάσαμε, όσο καλύτερα μπορούσαμε, τις σημαντικές πλευρές ενός πολέμου που είναι άγνωστος για το ευρύ κοινό στην Ελλάδα.

Το Ντιγιάρμπακιρ είναι μια πόλη που ζει κάθε μέρα και κάθε νύχτα με τους ήχους του πολέμου, τα βαριά όπλα του τουρκικού στρατού και τους πυροβολισμούς των Κούρδων μαχητών.

Το Ντιγιάρμπακιρ είναι μια περιοχή σε κατοχή. Σε κατοχή από το τουρκικό κράτος, τον στρατό και την αστυνομία. Οι Κούρδοι δεν μπορούν να πάρουν τις σορούς των αγαπημένων τους προσώπων. Το απαγορεύει το τουρκικό κράτος. Απεργίες πείνας, για να δουν από κοντά τα νεκρά παιδιά τους…

Η αγριότητα του τουρκικού κράτους είναι απερίγραπτη. Δολοφονίες αμάχων, επιθέσεις ακόμα και σε κέντρα αλληλεγγύης. Η Σουρ, η συνοικία που γίνονται οι μάχες, είναι ματωμένη και η καταστροφή υπάρχει παντού.

 
Ο τουρκικός στρατός πολεμά τους Κούρδους μέσα από τα ίδια τους τα σπίτια. Οι Τούρκοι στρατιώτες μένουν στη Σουρ, σε σπίτια που αναγκάστηκαν (υποχρεώθηκαν) να αφήσουν οι Κούρδοι. Στην πόλη, εκτός από την επίσημη αστυνομία, κυκλοφορούν αμέτρητοι ασφαλίτες και πολλοί ένοπλοι με πολιτικά. Οι διαδηλώσεις «επιτρέπονται» μόνο και μόνο για να γίνονται συλλήψεις.

Για το τέλος ένα διαχρονικό κούρδικο τραγούδι που μιλάει για τον αγώνα των γυναικών, για την ελευθερία, για τον αγώνα του κουρδικού λαού. Στα πλάνα Κούρδισσες αντάρτισσες θρηνούν για έναν από τους πολλούς ανθρώπους που χάθηκαν.

Σ.Σ: Θα ήθελα ευχαριστώ τους συντρόφους μου στον «Ημεροδρόμο», που με εμπιστεύτηκαν για την αποστολή. Επίσης, τον συνάδελφο Νικόλα Ζηργάνο από την Εφημερίδα των Συντακτών, με τον οποίο βρεθήκαμε τις ίδιες μέρες στο Ντιγιάρμπακιρ.

 
Διαβάστε επίσης: 

– Ο Ημεροδρόμος στο Ντιγιάρμπακιρ  Οι πρώτες εικόνες από την αποστολή του Ημεροδρόμου στο Ντιγιάρμπακίρ, την καρδιά της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η Ιστορία γράφεται με αίμα. 

Η ζωή στο Ντιγιάρμπακιρ…  Οι κάτοικοι της Σουρ ζούνε με τη στήριξη του κέντρου λαϊκής βοήθειας – Απεργία πείνας με αίτημα να δοθούν οι σοροί των νεκρών Κούρδων – Μιλούν κάτοικοι της Σουρ και συγγενείς των θυμάτων.

Ντιγιάρμπακιρ: Πόλεμος και κατοχή  Τι γίνεται στην εμπόλεμη ζώνη της συνοικίας Σουρ – Ντιγιάρμπακιρ, μια πόλη σε κατοχή – Δικαιώματα καταργούνται και οι διαδηλώσεις επιτρέπονται, για λίγο, ώστε να γίνονται συλλήψεις.

– Ντιγιάρμπακιρ: Ο θάνατος του Ταχίρ Ελτσι Η υπόθεση της δολοφονίας του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, Ταχίρ Έλτσι -Οι διώξεις των πανεπιστημιακών από το τουρκικό κράτος.

«Προετοίμαζαν εδώ και καιρό να κάνουν πόλεμο κατά των Κούρδων» «Ο στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας, κάτω από την καθοδήγηση του Ταγίπ Ερντογάν, προετοίμαζαν εδώ και καιρό να κάνουν πόλεμο κατά των Κούρδων», υποστηρίζει ο Ερτ.Κιουρκτσού, επίτιμος πρόεδρος του HDP.

Στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι φυλακίζονται Ο Ημεροδρόμος έξω από τις φυλακές του Σιλιβρί. Δηλώσαμε την αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους Τούρκους δημοσιογράφους- Στοιχεία για τις διώξεις δημοσιογράφων στην Τουρκία.

 

(Επισκέψεις: 44 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend