Βιβλίο

«Χρέος Ζωής», του Παναγιώτη Μπούχρα

Η παρουσίαση του βιβλίου τη Δευτέρα 1 Ιούλη στις 7.30 το απόγευμα στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης

Από τις Εκδόσεις ΕΝΤΟΣ κυκλοφορεί το βιβλίο του Παναγιώτη Γ. Μπούχρα, Χρέος Ζωής – η αγωνιστική πορεία του μαχητή Γιώργου Μπούχρα με τον ΕΛΑΣ και το ΔΣΕ

Όταν η ιστορική μνήμη συναντά το αίσθημα του χρέους προς τους δικούς μας ανθρώπους, γεννιέται η ανάγκη της γραπτής κατάθεσης. Έτσι η καρδιά ξαλαφρώνει και το βάρος της απώλειας δίνει τη θέση του στη δημιουργική συνέχεια και στον αγώνα για την εκπλήρωση των πανανθρώπινων ιδανικών.

Παρακινημένος από την αλήθεια αυτή ο Παναγιώτης Μπούχρας εξιστορεί τις μνήμες του πατέρα του Γιώργου από τη συμμετοχή του στην Εθνική μας Αντίσταση και στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας για να τις ανυψώσει σε ντοκουμέντα, για να γίνουν φάρος φωτεινός για τις γενιές που έρχονται

Οι μάχες του ΕΛΑΣ, η ηρωική διαδρομή του ΔΣΕ, η κατάληψη της Καρδίτσας, η κατάληψη του Καρπενησίου, ο ακρωτηριασμός του χεριού του, η ζωή στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ένωσης, η επιστροφή στην πατρίδα και η σκληρή μάχη για επιβίωση και κοινωνική ένταξη. Όλα ξαναζούν μέσα από τη ζωντανή και πλημμυρισμένη από πόνο αλλά και ελπίδα μαρτυρία ενός ανθρώπου που έδωσε απλόχερα τη ζωή του όλη και την αρτιμέλειά του την ίδια στο ιδανικό της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ένας ύμνος στη δύναμη της αδάμαστης ψυχής, μια μισοτελειωμένη ελεγεία που ψάχνει ολοκλήρωση και δικαίωση…

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 1 του Ιούλη 2019, στις 7.30 το απόγευμα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης (Μ. Αντύπα 134 & Σοφοκλή Βενιζέλου 100, Ηλιούπολη).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Γιάννης Ζαγγανάς, δημοσιογράφος, μέλος της διοίκησης της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ

Ρούλα Ελευθεριάδου, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Νοτίου Τομέα Αττικής

Ο συγγραφέας του βιβλίου Παναγιώτης Γ. Μπούχρας  γεννήθηκε στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ένωσης το έτος 1955 από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η οικογένειά του επαναπατρίστηκε το 1965 το καλοκαίρι και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Οβριακή Δομοκού. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο της Ομβριακής και μετά, το εξατάξιο Γυμνάσιο του Δομοκού. Απόφοιτος της μέσης ιδιωτικής Σχολής Λογιστών Κοντόπουλου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (1977-1979) στα τεθωρακισμένα. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εργάσθηκε 18 χρόνια σε ιδιωτική επιχείρηση και άλλα 17 χρόνια στο Δήμο της Καισαριανής. Συνταξιούχος απο το καλοκαίρι του 2014. Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Καψάλη και έχουν δύο παιδιά, το Γιώργο και το Δημήτρη.

(Επισκέψεις: 222 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend