Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Χαλάνδρι: Απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον δήμο ενάντια στις απολύσεις νηπιαγωγών

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου για όλους τους εργαζόμενους στις δομές προσχολικής αγωγής (παιδικούς σταθμούς) του δήμου, αποφάσισε..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου για όλους τους εργαζόμενους στις δομές προσχολικής αγωγής (παιδικούς σταθμούς) του δήμου, αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Χαλανδρίου.

Με την κινητοποίηση τους οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την απόλυση 7 Νηπιαγωγών ΠΕ από τη δημοτική αρχή, ζητούν την άμεση επιστροφή τους στην εργασία και την παραίτηση του δήμου από την έφεση κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης για το σύνολο των εργαζομένων ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νέο Δημαρχείο Χαλανδρίου, στις 10 το πρωί, ενώ οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε παρέμβαση στις 6.30 μ.μ., στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής «εκφράζει την συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στην απόφαση των συναδέλφων να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στον δήμο Χαλανδρίου απέναντι στις άδικες απολύσεις νηπιαγωγών και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να βάλει εμπόδια στη μονιμοποίηση δεκάδων συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς που εξασφαλίζουν την λειτουργία τους τόσα χρόνια».

Παράλληλα, το Συνδικάτο «καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου μας να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους και στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ., στο δημαρχείο και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης».

Το Συνδικάτο, «στηρίζει τα αιτήματά τους για:

Την άμεση επιστροφή των 7 συναδελφισσών στη δουλειά τους!

Την άμεση παραίτηση από την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για όλους!

Την σύσταση των θέσεων με την πλήρη δυναμικότητα των σταθμών προσαυξημένες με το 10%, όπως δίνουν το δικαίωμα οι κείμενες διατάξεις!»

Συνεχίζοντας το Συνδικάτο αναφέρει:

«Η δημοτική Αρχή Ρούσση πρωτοστατεί για μία ακόμα φορά στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας με απαράδεκτες μεθοδεύσεις για να διασπάσει τους εργαζόμενους και να προχωρήσει και σε νέες απολύσεις.

Είναι γνωστή η τακτική της τόσα χρόνια να διαμορφώνει στρατούς ομήρων συμβασιούχων, ακόμα και με τη δικαστική της συμπαράσταση, και την κρίσιμη στιγμή της δικαίωσης του αγώνα των συναδέλφων για μόνιμη και σταθερή εργασία να τους πετάει στο δρόμο. Δεν έτυχε, πέτυχε!

Δεν τον πτοεί ούτε ότι εδώ μιλάμε για εργαζόμενους στη προσχολική αγωγή που αφορά τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας. Η προσχολική αγωγή χρειάζεται σταθερό, επαρκές και έμπειρο προσωπικό. Χρειάζεται ανθρώπους που γνωρίζουν τα παιδιά, τις δομές και τις ανάγκες τους. Χρειάζεται ασφάλεια και συνέχεια και όχι διαρκή εργασιακή ανασφάλεια και εναλλαγή προσωπικού. Οι εργαζόμενες αυτές δεν είναι “υπεράριθμες” για τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών. Είναι άνθρωποι με γνώση, εμπειρία και πολυετή παρουσία στις ίδιες δομές, που έχουν αποδείξει καθημερινά την αξία της εργασίας τους και έχουν χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας ανοίξαμε ένα δρόμο για τη μόνιμη και σταθερή εργασία στις κρίσιμες για την κοινωνία δομές προσχολικής αγωγής. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αγώνας δεν τελείωσε, ότι απέναντί μας θα βρούμε δημάρχους σαν το Ρούσση που τόσα χρόνια τάζουνε για να εγκλωβίζουν και να διαμορφώνουν στρατούς ομήρων και την κρίσιμη στιγμή τους πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες.

Συνεχίζουμε τη μάχη σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, σε κάθε δήμο, για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι θα παραμείνουν στην δουλειά!»

Σχετικά θέματα

Post
Filter