Ευθεία βολή δέχτηκε στο πρόσωπο φοιτητής από δακρυγόνα και κροτίδα κρότου λάμψης κατά τη διάρκεια επίθεσης της αστυνομίας εναντίον των φοιτητών στον χώρο του ΑΠΘ. Στο σημείο έχει ήδη κληθεί το ΕΚΑΒ.

Η νέα επίθεση της αστυνομίας στους φοιτητές

Το μεσημέρι, συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ κινήθηκε από την Πρυτανεία προς το Τμήμα Βιολογίας, όπου βρίσκονται και πάλι ανεπτυγμένες δυνάμεις της αστυνομίας, με αφορμή το χτίσιμο βιβλιοθήκης. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους φοιτητές με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, τραυματίζοντας έναν φοιτητή που δίπλα στο κεφάλι και το πόδι του έσκασαν οι χειροβομβίδες με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί.

Σε ανακοίνωσή τους, φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ καταγγέλλουν «το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται μέρα τη μέρα στο ΑΠΘ με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους», όπως και την χρήση κρότου λάμψης και χημικών εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων έξω από τον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) και τον τραυματισμό φοιτητή κατά την διάρκεια κινητοποίησης.

«Απάντηση στα σχέδια αυτά θα λάβει η κυβέρνηση και η πρυτανεία μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους που οργανωμένα και συντονισμένα θα συντρίψουν τα σχέδια τους και θα ακυρώσουν στην πράξη το συντεταγμένο σχέδιο καταστολής».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν όλους τους φοιτητές σε αγωνιστική εγρήγορση και σε σύσκεψη κοινού συντονισμού την Δευτέρα στις 18.00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.

 
Από thepressproject.gr και 902.gr