Κοινωνία

Απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 27 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίζεται σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, προωθώντας παραπέρα την πολιτική «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, με παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ.

Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 μ.μ. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η «Αγωνιστική Συνεργασία» ΔΕΗ.

Ενάντια στο νομοσχέδιο επίσης το Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 48ωρη απεργία, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων την πώληση του υπόλοιπου 65% του ομίλου ΔΕΠΑ. Στην πρώτη μέρα της απεργίας πραγματοποίησε συγκέντρωση στο υπουργείο Ενέργειας, ενώ σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματίσει να οργανώσει συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30) στις 3 μ.μ. και στη συνέχεια να συμμετάσχει στο απογευματινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Να σημειωθεί πως με τροπολογία που κατέθεσε το Σωματείο προς τα κόμματα, διεκδικεί να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνουν μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ, το κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κ.ά.

Το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «ο “εκσυγχρονισμός” που επικαλείται η κυβέρνηση, είναι η κατάργηση της σταθερής και μόνιμης εργασίας (…) η απόλυση του προσωπικού που εργάζεται με μόνιμες σχέσεις εργασίας και με εργασιακά δικαιώματα που καθορίζονται από ΣΣΕ και η αντικατάστασή του με νέους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, πιο φτηνούς και αναλώσιμους».

Το Σωματείο καλεί σε κοινή αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους του κλάδου για: Να μην προχωρήσει καμία περαιτέρω ιδιωτικοποίηση στην Ενέργεια. Να προσληφθούν άμεσα οι συνάδελφοι που εργάζονται μέσω εργολάβου. Κατάργηση όλων των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη σύγχρονα δικαιώματα. Καμία πώληση – παράδοση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ορυχείων και ορυκτού πλούτου. Να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα και αέριο. Ρεύμα και φυσικό αέριο φθηνά για το λαό. Υπογραφή και εφαρμογή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους. Ανάκτηση των απωλειών. Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 30 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend