Βιντεοθήκη Πολιτική

Ακράδαντα στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών εναντίον των κομμουνιστών στο Πέραμα (VIDEO)

Συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με τη διαδικασία ανάγνωσης των εγγράφων. Μεταξύ άλλων, ακούστηκαν συνομιλίες και διαβάστηκαν μηνύματα (sms) του στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης Σωτήρη Δεβελέκου, (ταυτοποιημένου σύμφωνα και με όσα έχουν δει τη δημοσιότητα ως συμμετέχοντος και στην πρόσφατη επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών στο στέκι «Φαβέλα», στην οποία χτύπησαν σοβαρά, μαζί με άλλους – και τη δικηγόρο Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελ. Τομπατζόγλου) με τον Ιωάννη Λαγό, για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Τα στοιχεία αυτά βεβαιώνουν, αναμφισβήτητα πλέον, όσα έχουν ήδη καταθέσει μάρτυρες κατηγορίας. Σημειωτέον ότι όταν παλιότερα στη δίκη καταθέτονταν από μάρτυρες κατηγορίας και αναφέρονταν από την Πολιτική Αγωγή αυτά τα στοιχεία, οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών το αρνούνταν ή έκαναν λόγο για συρραφές και λοιδωρούσαν τους μάρτυρες…

Επίσης από τις συνομιλίες του Δεβελέκου προκύπτει ακόμη μια φορά ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος, τον χαρακτηρίζει μάλιστα ως «σεσημασμένο». Φαίνεται επίσης απ’ όσα ακούστηκαν ότι η υπερασπιστική γραμμή για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού χτιζόταν από εκείνο το στάδιο σε συνεννόηση με τα κεντρικά της Χρυσής Αυγής, όπως π.χ. ότι οι στίχοι του Φύσσα ήταν «επιθετικοί» ή ότι «βρέθηκε σε συμπλοκή», πράγματα που έχουν ακουστεί έτσι ακριβώς στην αίθουσα του δικαστηρίου από τους δικηγόρους υπερασπιστές.

Ο Δεβελέκος μιλάει ακόμα περί του «καθήκοντος του εθνικοσοσιαλιστή», ενώ κάνει λόγο για όπλα που είτε πρέπει να «πεταχτούν», «να κρυφτούν», γενικώς να εξαφανιστούν…

Στις συνομιλίες, επίσης, του δολοφόνου χρυσαυγίτη Ρουπακιά με την αδερφή του Χρυσούλα, ο Ρουπακιάς ακούγεται να αναφέρεται και να ζητάει τα χρήματα που του είχε υποσχεθεί η Χρυσή Αυγή για να βάλει δικηγόρους.

Πηγή: 902.gr 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend