Δήμας η «χάος»; Εκλογές!

Είναι προφανές ότι το ζητούμενο των ψηφοφοριών που ξεκινούν στη Βουλή δεν έχουν να κάνουν με την εκλογή του Δήμα στην προεδρία της Δημοκρατίας. Το ζητούμενο των ψηφοφοριών έχει να κάνει με την επιδίωξη της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου να παρατείνει τον βίο της για δυο ακόμη χρόνια. Για να πετύχει αυτόν το στόχο η συγκυβέρνηση συνοψίζει το δίλημμα ως εξής: Δήμας η «χάος»

 Την επιδίωξη για παράταση του βίου της σημερινής συγκυβέρνησης   συμμερίζεται και ο ξένος παράγοντας όπως φαίνεται από τις «αντιδράσεις» των αγορών, τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου αλλά και τις εκδηλώσεις συμπάθειας προς τους Σαμαρά- Βενιζέλο παραγόντων της ΕΕ όπως ο Γιουνκέρ, ο Μοσκοβισί  κλπ.

 Όλοι αυτοί, εμφανίζονται ξαφνικά να αγωνιούν για τη τύχη μας και την καταστροφή που μας περιμένει αν τυχόν γίνουν εκλογές και φύγουν από τα πράγματα οι ….αναντικατάστατοι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.

«Κάποιο λάκκο έχει η φάβα», προφανώς. Οι διαχειριστές της ελληνικής αποικίας χρέους έχουν κάθε συμφέρον να  συνεχιστεί αδιατάρακτα η παρούσα κατάσταση: ξεζούμισμα του παραγόμενου πλούτου, ξεπούλημα των πόρων, αιώνια  ανακύκλωση των δανεικών με νέα δάνεια. Για αυτό συντηρούν και ενισχύουν και αυτοί  το ίδιο δίλλημα: Δήμας η «χάος».

Οι εν λόγω  εγχώριοι και ξένοι κύριοι (και κυρίες)  αν και  έχουν κάνει επιστήμη την κινδυνολογία και τον εκβιασμό προφανώς φαίνεται ότι τους διαφεύγει κάτι απλό. Δηλαδή ότι το  δίλημμα Δήμας ή χάος έχει μια προφανή  απάντηση: εκλογές.

 

 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email