Ο υπουργός των εργοδοτών ξαναχτυπά…

Είναι γνωστό ότι ο νυν υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης είναι τόσο φιλεργοδοτικός και πειθήνιος στις επιταγές της τρόικας που μπροστά του ακόμα και ο αλήστου μνήμης προκάτοχός του Α. Λοβέρδος (φιλοδοξεί μάλιστα να επανέλθει εκ νέου σε κυβερνητική θέση) που κατεδάφισε κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα να θυμίζει «σοσιαλιστή» υπουργό και προστάτη των εργαζομένων.

Ωστόσο αυτήν την εβδομάδα ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό του αφού δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι το να αυξηθούν οι αποδοχές ενός εργαζόμενου που πληρώνεται με τον μειωμένο κατώτερο μισθό θα αποβεί επικίνδυνο για το ασφαλιστικό σύστημα!

Όπως ισχυρίστηκε ο κατώτατος μισθός της χώρας, είναι 684 ευρώ το μήνα λέγοντας προκλητικά ότι «είμαστε λίγο παραπάνω από το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών σε επίπεδο κατώτατου μισθού».

Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, είπε, αφορά μόλις το 7,69% των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση, ενώ ένα 20%, πολύ μικρότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη, αφορά ευέλικτες μορφές εργασίας».

Επιτέθηκε δε σε όσους ζητούν την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ που ήταν προ μνημονίου αναφέροντας ότι δεν λένε «τίποτα για το εάν θα καταργήσετε τη σύγχρονη αυτή μεταρρυθμιστική αλλαγή που κάναμε στον υπολογισμό του κατώτατου μισθού που θα λάβει υπόψη την ανταγωνιστικότητα, τη δυνατότητα και την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας και επιπλέον λέτε ότι θα μετατρέψετε τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης σε πλήρη απασχόληση και ότι θα δώσετε επιδόματα ανεργίας σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους της Ελλάδας για δύο χρόνια».

Μάλιστα εμφανιζόμενος ως αυθεντικός εκπρόσωπος των εργοδοτών ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Να την κοστολογήσουμε λίγο συνδυαστικά, ασφαλιστικό και εργασιακά; Είναι γύρω στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ» ομολογώντας έτσι ότι με την μείωση του κατώτερου μισθού το εν λόγω ποσό το ενθυλάκωσαν οι εργοδότες και το έχασαν οι εργαζόμενοι ειδικά οι νεοεισερχόμενοι.

 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email