Βιντεοθήκη Πολιτική

Υπουργός φτύνει τον κόρφο του και προβλέπει πως «σε 1-1,5 μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει»

Ο υπουργός Γεωργιάδης,μεταξύ όλων των άλλων δραστηριοτήτων του, θέλει να κάνει και προβλέψεις. Αν και την τελευταία φορά δεν έπεσε και πολύ μέσα («θα έχουμε καταπληκτικές εορτές των Χριστουγέννων» είχε πει και τα κρούσματα έφταναν 30 και 40 χιλιάδες τη μέρα) τόλμησε μια ακόμα πρόβλεψη. «Σε 1-1,5 μήνα, η πανδημία θα έχει τελειώσει», δήλωσε ο υπουργός Αναπτύξεως, σκορπίζοντας χαρά στο πανελλήνιο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, επειδή είναι και ιδιαιτέρως ορθολογιστής (και καθόλου γελοίος) άρχισε να φτύνει στο πέτο του και να χτυπάει ξύλο, αφού έκανε μια άλλη εκτίμηση: «Δεν πρέπει να μετράμε και δεν πρέπει ο οδηγός των αποφάσεών μας να είναι ο αριθμός των κρουσμάτων. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πίεση στο σύστημα Υγείας. Μέχρι στιγμής δεν ακολουθεί τον αριθμό των κρουσμάτων». Σε αυτό το σημείο άρχισε να φτύνει και να χτυπά ξύλο.

Τα πράγματα, δε, σύμφωνα με τον υπουργό είναι τόσο καλά που «ο τουρισμός θα πάει καταπληκτικά», αφού, όπως, είπε άλλωστε,«σε 1-1,5 μήνα, η πανδημία θα έχει τελειώσει». Μην νομίζετε, πάντως, πως ο Γεωργιάδης μιλά στην τύχη. Χρησιμοποίησε και μοντέλο: «Ακολουθώ το μοντέλο που είδαμε στη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι οι πρώτες που χτύπησε η Όμικρον. Και στις δύο η εικόνα είναι ακριβώς η ίδια. Ταχεία κορύφωση, ταχεία αποκλιμάκωση. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να είμαστε εξαίρεση».

Τι καλά που θα ήταν να μην υπήρχε η φονική πανδημία και μόνο να γελάγαμε με τον κύριο υπουργό Αναπτύξεως της κυβερνήσεως Μητσοτάκη.


***

(Επισκέψεις: 2.913 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend