Κοινωνία Πολιτική

Ξεκινά η επίταξη των ιδιωτών γιατρών – Στο απυρόβλητο οι κλινικάρχες – Σε τραγική κατάσταση τα νοσοκομεία

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εξαντλεί την πυγμή της στους ιδιώτες γιατρούς αντί να επιτάξει τους επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που προβλέπει την επίταξη των ιδιωτών γιατρών, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τοποθετήσει παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς στα Νοσοκομεία της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας τα οποία βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αφού δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας παραμένουν υποστελεχωμένα.

Το μέτρο θα ισχύσει για ένα μήνα. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα ακόμα «μπάλωμα», σε μια περίοδο που οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Τα Νοσοκομεία στέναζαν και πριν την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού και της διαχρονικής υποχρηματοδότησης, πόσο μάλλον τώρα…

Η κυβέρνηση εξαντλεί την «πυγμή» της στην επίταξη των ιδιωτών γιατρών αντί να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών που εξακολουθούν να θησαυρίζουν, εκμεταλλευόμενες τα κενά του δημόσιου συστήματος και τις χρυσοφόρες συμβάσεις που έχουν συνυπογράψει. Όσο για τις ελλείψεις προσωπικού, θα μπορούσαν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και να προσληφθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί που είναι στις λίστες αναμονής.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εξαντλεί την πυγμή της στους ιδιώτες γιατρούς αντί να επιτάξει τους επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την επίταξη ιδιωτών γιατρών: 

«Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει στην πραγματική επίταξη των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία που διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές, προσωπικό και τεχνικά μέσα και μπορούν να συμβάλλουν άμεσα στα οξύτατα προβλήματα περίθαλψης των ασθενών, εξαντλεί την πυγμή της στην επίταξη ιδιωτών γιατρών. Παρέχει κρατική ασυλία στο κεφάλαιο και κοροϊδεύει ότι με λίγους ιδιώτες γιατρούς θα “λυθεί” το πρόβλημα.

Η επίταξη ορισμένων ιδιωτών γιατρών ή η “εθελοντική” τους ένταξη στα δημόσια νοσοκομεία είναι και δοκιμασμένο και χρεοκοπημένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης. Δεν έλυσε κανένα πρόβλημα όταν πρωτοεφαρμόστηκε, ούτε και τώρα πρόκειται να λύσει. Αντίθετα δημιουργεί πολλά περισσότερα, αφού αφαιρεί γιατρούς που παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ τους εξαναγκάζει να εργαστούν σε συνθήκες που απαιτείται εμπειρία στην αντιμετώπιση σύνθετων περιστατικών και προσαρμογή στις ανάγκες λειτουργίας ενός τμήματος ή κλινικής δευτεροβάθμιου επιπέδου.

Χρησιμοποιεί την επίταξη ως αποπροσανατολιστικό βεγγαλικό, για να κρύψει την άρνησή της να προσλάβει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές, για να δημιουργεί ακριβοπληρωμένη πελατεία στα “κοράκια” των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία, αξιοποιώντας τα χάλια των δημόσιων μονάδων υγείας, που είναι και δικό της δημιούργημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επάξια διεκδικεί το βραβείο της αναισθησίας και της ψευτιάς από τους προκατόχους της. Για τα δημόσια νοσοκομεία που δήθεν γέμισε με γιατρούς, αλλά αποδεικνύονται άδεια, για τις ΜΕΘ που έφτιαξε, αλλά οι ασθενείς που τις χρειάζονται δεν τις έχουν, για τις κλινικές που ανοίγει, αφού πρώτα κλείσει άλλες, για τους περιφερόμενους γιατρούς από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη για να μπαλώσουν “τρύπες”, ανοίγοντας πολλές περισσότερες.

Μάλιστα, λέει χοντρά ψέμματα ότι δεν βρίσκει γιατρούς να προσλάβει. Να της “φρεσκάρουμε” τη μνήμη ότι ενδεικτικά, μόνο για το νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” της Αθήνας, καιρό τώρα, υπάρχουν 21 Αναισθησιολόγοι που θέλουν να προσληφθούν ως επιμελητές Β’ και αντίστοιχα 38 Παθολόγοι.

Τώρα, μαζί με την εφαρμογή όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, την ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση για την αύξηση του εμβολιασμού του πληθυσμού, απαιτούνται επείγοντα μέτρα για τις δημόσιες μονάδες υγείας.

Με συνοπτικές διαδικασίες:

– Να προσληφθούν όλοι οι διαθέσιμοι γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, όλοι οι νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί. Να προσληφθούν όλοι οι γιατροί για άμεση έναρξη της ειδικότητας.

– Να επανέλθουν στην εργασία τους όλοι όσοι τέθηκαν σε καθεστώς “διαθεσιμότητας” με τα αναγκαία προληπτικά τεστ και ανάλογα σε χώρους χαμηλού κινδύνου μόλυνσης.

– Να επιταχτούν οι μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα και τα διαγνωστικά εργαστήρια -χωρίς καμία αποζημίωση των επιχειρηματιών- για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα από το κράτος για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού.

– Να ενταχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και άλλοι υγειονομικοί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού που δεν απαιτείται νοσηλεία.

Με την υγεία και τη ζωή του λαού κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει». Aπό 902.gr

(Επισκέψεις: 313 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend