Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ξανά στους δρόμους οι γονείς και μαθητές του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου

Οι γονείς, οι μαθητές, οι δάσκαλοι των 5ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Ζωγράφου και ο λαός των Ανω Ιλισίων ξαναβγήκαν στους δρόμους των Ιλισίων, χτες Πέμπτη 16 Μάη, απαιτώντας απαντήσεις και λύσεις στο πρόβλημα που προέκυψε με το αναγκαστικό κλείσιμο του σχολικού κτιρίου, λόγω των προβλημάτων στατικής επάρκειας και ταλαιπωρεί τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Οι γονείς, οι μαθητές, οι δάσκαλοι των 5ου και 6ου  Δημοτικών Σχολείων Ζωγράφου και ο λαός των Ανω Ιλισίων ξαναβγήκαν στους δρόμους των Ιλισίων, χτες Πέμπτη 16 Μάη, απαιτώντας απαντήσεις και λύσεις στο πρόβλημα που προέκυψε με το αναγκαστικό κλείσιμο του σχολικού κτιρίου, λόγω των προβλημάτων στατικής επάρκειας και ταλαιπωρεί τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Στην Ανακοίνωση – κάλεσμα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 5ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Ζωγράφου προς όλους τους γονείς, τους Συλλόγους και φορείς του Δήμου Ζωγράφου, καταγγέλλουν:

«Από τον Απρίλιο, μετά το κλείσιμο του ενός κτηρίου του σχολικού μας συγκροτήματος λόγω στατικής ανεπάρκειας, 250 μαθητές έχουν σκορπιστεί στους πέντε ανέμους, σε διάφορες αίθουσες ανά τον Δήμο, σε συνθήκες που μόνο εκπαιδευτικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Κάθε μέρα βιώνουμε γονείς και μαθητές έναν Γολγοθά προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την κατάσταση. Με αποκορύφωμα το σήμερα όπου πλέον δεν έχουμε ούτε πούλμαν να μεταφέρει τα παιδιά μας!

Τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών καθώς και ο Δήμος Ζωγράφου διαλαλούν ότι το πρόβλημα του σχολείου μας έχει λυθεί … Όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι και ο ένας φορέας πετάει το μπαλάκι στον άλλον. Ο Δήμος στην Περιφέρεια, το Υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο και παει λέγοντας.

Και οι γονείς σας ρωτάμε … ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ;;;

Για ακόμη μια φορά φαίνεται η επιλεκτική ανικανότητα του Κράτους να παρέχει τα στοιχειώδη, να δώσει λύση σε ένα τόσο οξυμένο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή που για όλα όσα κόπτονται πραγματικά τα ρυθμίζουν μέσα σε ένα βράδυ.

Έως και σήμερα δεν υπάρχει απτός σχεδιασμός από κανέναν αρμόδιο φορέα σχετικά με την επιστροφή στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας από Σεπτέμβρη.

Απαιτούμε άμεσα :

– Να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών με ασφάλεια στους χώρους που τους φιλοξενούν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Να προχωρήσουν οι διαδικασίες επισκευής και αποκατάστασης του σχολικού συγκροτήματος με τη μορφή του κατεπείγοντως και να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την αποπεράτωση του έργου πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

 

Συγκέντρωση και πορεία

 

Μαζί με τους γονείς, τους δασκάλους και τους μαθητές ένα μεγάλο πλήθος κόσμου, συγκεντρώθηκε ένα πλήθος κόσμου έξω από το σχολικό συγκρότημα μαζί με εκπροσώπους της Ενωσης Γονέων Ζωγράφου, του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθήνας, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών  Ζωγράφου, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου

Η Ελένη Χριστάκη, πρόεδρος του συλλόγου γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου και ο Γιάννης Παπουτσής,   αντιπρόεδρος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και γονείς, εκφράσανε την ανησυχία τους για την μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, τόνισαν τις ευθύνες της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου Ζωγράφου και κάλεσαν τους γονείς να μην κάνουν πίσω από τα αιτήματα τους.

Παραβρέθηκαν και πραγματοποίησαν παρεμβάσεις: από την Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου ο Αντρέας Καραβίδας, η υποψήφια ευρωβουλευτίνα του ΚΚΕ Ιωάννα Κολοβού, ο Αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Πίτσιος, εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων Ανυπότακτη Πόλη και Αγαπώ Ζωγράφου.

Παρεμβάσεις έκαναν ο Δημήτρης Μαριόλης πρόεδρος του Α’ Συλλόγου Αθήνας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ένας εκπαιδευτικός του Σχολείου, ο Μάκης Μπίκας  μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, η Σοφία Ασημακοπούλου πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Ζωγράφου, ο Βαγγέλης Καζάκος από τον σύλλογο γονέων το 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφου Βάσω Λύρρου.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια μεγάλη πορεία στους δρόμους των Ιλισίων με αιτήματα:

— Να προχωρήσουν οι διαδικασίες επισκευής και αποκατάστασης του σχολικού συγκροτήματος με τη μορφή του κατεπείγοντως και να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την αποπεράτωση του έργου πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

— Να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών με ασφάλεια στους χώρους που τους φιλοξενούν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

 

Απόψεις