Κοινωνία

«Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά»

«Στους χώρους και στους κλάδους ποτέ και πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» το μήνυμα που στέλνουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι στην κινητοποίηση που διοργανώνει αυτήν την ώρα το ΠΑΜΕ, με αφορμή τη σημερινή απολογία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου.

Αυτήν την ώρα, πραγματοποιείται συγκέντρωση στο Εφετείο, στο οποίο οι διαδηλωτές έφτασαν με πορεία από το μετρό Αμπελοκήπων.

«Στους εφοπλιστές κάνουνε τις πλάτες, της Χρυσής Αυγής οι μαχαιροβγάλτες», «Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού» και «Βασανιστές της χούντας τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» τα συνθήματα που φωνάζουν.

«Εχθροί των εργατών είναι οι χρυσαυγίτες, τσιράκια των αφεντικών και εγκληματίες» γράφει το πανό της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ. Το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων αναγράφει «Έξω οι φασίστες από τις σχολές μας» και των μαζικών φορέων της Αθήνας «Χρυσή Αυγή τσιράκια των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών».

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Γιάννη Πρωτούλη, Λουίζα Ράζου και Θοδωρή Χιώνη, καθώς και ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Νίκος Μαυροκέφαλος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ σημείωσε ότι «βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να καταδικάσουμε τη Χρυσή Αυγή» απαιτώντας να καταδικαστεί η εγκληματική και φασιστική δράση της από τα δικαστήρια, αλλά πρωτίστως «να καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων αφού είναι το μαντρόσκυλο των αφεντικών».

Αναφέρθηκε στις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι η δίκη τραβάει 4,5 χρόνια σημειώνοντας ότι οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κοιμούνται ήσυχοι στο σπίτι τους, συνεχίζουν να τρομοκρατούν εργάτες και αγωνιστές συνδικαλιστές. Παράλληλα κατήγγειλε την πολιτική των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που χτυπούν τα εργατικά δικαιώματα και εμπλέκουν τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που τροφοδοτούν τον εθνικισμό και το ρατσισμό

«Οι εργάτες θα δυναμώσουν την πάλη τους για τα σύγχρονα δικαιώματα τους και τις ανάγκες τους» τόνισε ο Ν. Μαυροκέφαλος υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 353 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend