Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Το Σάββατο η μεγάλη κινητοποίηση για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών με σύνθημα «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός»

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς καλεί στην κινητοποίηση το Σάββατο 24 Οκτώβρη, στις 12μ. στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία συνδιοργανώνει με Συλλόγους..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς καλεί στην κινητοποίηση το Σάββατο 24 Οκτώβρη, στις 12μ. στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία συνδιοργανώνει με Συλλόγους Δανειοληπτών και δεκάδες άλλους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Με επίκεντρο το σύνθημα «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός», προβάλλεται το αίτημα για άμεση νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στην κινητοποίηση καλούν ακόμα η ΟΒΣΑ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων.

Επίσης, κάλεσμα απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

«Τώρα είναι ώρα ξεσηκωμού!», σημειώνεται στο κάλεσμα, με την Επιτροπή του ΠΑΜΕ να απαιτεί τη νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και κατάργηση του απαράδεκτου νομοθετικού πλαισίου ΝΔ – Τσίπρα – ΠΑΣΟΚ, παύση κάθε μορφής αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμών από πλευράς τραπεζών σε βάρος οφειλετών λαϊκών νοικοκυριών για οφειλόμενα ποσά σε τράπεζες και εφορία, να επιστραφούν στις λαϊκές οικογένειες τα σπίτια που servicers και funds με απαράδεκτο και καταχρηστικό τρόπο έβγαλαν στον πλειστηριασμό. Επίσης να διαγραφεί τώρα το 50% των οφειλών των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες, με ταυτόχρονη διαγραφή των τόκων και με ειδικά μέτρα προστασίας των δανειοληπτών με ελβετικό φράγκο και όσων έλαβαν στεγαστικές επιδοτήσεις με εγγύηση ελληνικού Δημοσίου, να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του Αρείου Πάγου που ορίζει ότι ο τόκος υπολογίζεται αποκλειστικά επί της μηνιαίας δόσης και όχι επί του κεφαλαίου, και άμεσο συμψηφισμό ή επιστροφή των «αχρεωστήτως καταβληθέντων» χρηματικών ποσών στους δανειολήπτες. Ξεχωρίζει ακόμα η διεκδίκηση να ανασυσταθεί το έργο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας, με άμεση έναρξη και ενίσχυση κατασκευαστικού προγράμματος αποκλειστικά με κρατική χρηματοδότηση. Επιπλέον, με ευθύνη του κράτους να προχωρήσει άμεσα η ανέγερση σύγχρονων φοιτητικών εστιών που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες, με αξιοποίηση ακινήτων που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο.

73χρονος ζει στο αυτοκίνητο μετά από έξωση!

Στο μεταξύ, ένα απαράδεκτο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με 73χρονο από την Πετρούπολη που πλειστηριάστηκε το σπίτι του και του έγινε έξωση, αφού πλέον ζει σε αυτοκίνητο και αναγκάζεται όλη μέρα να μοιράζει φυλλάδια για 16 ευρώ, ώστε να επιβιώσει.

Την καταγγελία έκανε ο ίδιος ο 73χρονος σε πρόσφατη εκδήλωση του ΚΚΕ για τη λαϊκή στέγη, ευχαριστώντας τον δήμαρχο Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο, το ΠΑΜΕ και τις Οργανώσεις του Κόμματος, για το γεγονός ότι στάθηκαν στο πλευρό του όλες τις δύσκολες στιγμές.

Σχετικά θέματα

Post
Filter