Κοινωνία

«Το Χρονικό του Αύριο»

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται  «Το Χρονικό του Αύριο», ένα βιβλίο κορφολόγημα των εξαιρετικών κειμένων του καλού μας συνεργάτη Κώστα Λουλουδάκη και του συναδέλφου Δημήτρη Κούλαλη που δημοσιευτήκαν τα τελευταία δύο χρόνια στον «Ημεροδρόμο» (www.imerodromos.gr),  το «Νόστιμον ήμαρ» (www.nostimonimar.gr) και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Α/συνέχεια

Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά  που αποτελείται από τέσσερις θεματικές.

Στην πρώτη, οι ρίζες του φασισμού, εντύπωση προκαλεί στον αναγνώστη η ενδελεχής έρευνα για την επανεμφάνιση του φασισμού και της ακροδεξιάς τις μέρες που ζούμε.  Στη δεύτερη θεματική, ο ιμπεριαλισμός και η αποικιοκρατία, οι δύο συγγραφείς αναλύουν σύγχρονους τρόπους καταλήστευσης χωρών και λαών. Στην τρίτη θεματική, οι μηχανισμοί εξουσίας, περιγράφονται διάφορες μέθοδοι καθυπόταξης που χρησιμοποιούνται από τις ελίτ. Ενώ στην τέταρτη και τελευταία θεματική, οι κοινωνίες της κρίσης, σκιαγραφείται με παραστατικό και στοιχειοθετημένο τρόπο η αθέατη πλευρά του κόσμου που ζούμε.

Τον πρόλογο έγραψε ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης και η εισαγωγή είναι γραμμένη από τον Κώστα Βλαχόπουλο και τον Θωμά Γιούρκα.   

Το παρόν βιβλίο, «Το Χρονικό του Αύριο» είναι η πόρτα που μας εισάγει σε έναν άλλο κόσμο. Στον κόσμο του πραγματικού, στον κόσμο που βρίσκεται ήδη εδώ και πρόκειται να τον βιώσουμε πολύ γρήγορα, σχεδόν αύριο…

O Κώστας Λουλουδάκης/Ιουλιανός  αρθρογραφεί στον «Ημεροδρόμο» και στο «Νόστιμον ήμαρ». Από τις εκδόσεις ΚΨΜ κυκλοφορούν δυο βιβλία του: Άσπρα Μαντίλια στην Plaza de Mayo (2015) και Από το Τρίτο Ράιχ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2017).

Ο Δημήτρης Κούλαλης είναι εκπαιδευτικός-δημοσιογράφος. Σπούδασε την«τέχνη» τού σκέπτεσθαι στο Τμήμα Φιλοσοφίας του  Πανεπιστημίου Πατρών.Από πολύ νωρίς, όντας μαγεμένος από τις σειρήνες της δημοσιογραφίας, άρχισε να αρθρογραφεί. Τα πρώτα του βήματα στον χώρο τα έκανε στις τάξεις του ηλεκτρονικού περιοδικού Frapress.gr, ασχολούμενος, κυρίως, με το αντικείμενο της φιλοσοφίας. Στη συνέχεια, από την αρθρογραφική γωνιά του ηλεκτρονικού περιοδικού Ατέχνως, πέρασε στην ανάλυση και τον σχολιασμό των κοινωνικών και πολιτικών τεκταινομένων. Παρόμοια πορεία έχει χαράξει και ως συντάκτης στο έντυπο του «Νόστιμον Ήμαρ». Άρθρα του επίσης έχουν δημοσιευθεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

(Επισκέψεις: 43 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend