Βιντεοθήκη Κοινωνία

Τήνος: Ξύλο σε κατοίκους από τα ΜΑΤ με εννέα τραυματίες – Σε αναβρασμό το νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναβρασμός στο νησί της Τήνου λόγω της επίθεσης σε πολίτες από δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονται στο νησί για να περιφρουρήσουν τις εργασίες τοποθέτησης ανεμογεννητριών.

 

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα άρχισαν όταν η αστυνομία απέκλεισε το λιμάνι για τρεις ώρες ώστε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από την ιδιωτική εταιρεία, ώστε να μεταφερθούν οι ανεμογεννήτριες.

Σε άλλο σημείο του νησιού, στο χωριό Τριπόταμος, είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την μεταφορά.

Όπως καταγγέλλει σε ανάρτηση της στο facebook η ομάδα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών», οι συγκεντρωμένοι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό συνολικά εννέα ατόμων, εκ των οποίων 2 διανυκτέρευσαν στο κέντρο υγείας λόγω τραυμάτων στο κεφάλι.

«Εκδορές, μώλωπες, ράμματα στο μάτι είναι μερικά από τα τραύματα που καταγράφονται από το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Οργή γιατί σε ένα νησί υπάρχει ένα εν λειτουργία ασθενοφόρο, αλλά πέντε (!) μόνιμα περιπολικά. Για «την δική μας ασφάλεια» Οργή για την χρήση βίας στους συνανθρώπους μας με σκοπό την προστασία μιας επένδυσης. Οργή για την χρήση παράνομου εξοπλισμού και συγκεκριμένα πτυσσόμενου γκλοπ, που σύμφωνα με μαρτυρίες, χρησιμοποιήθηκε προς συνετισμό. Οργή για την επιλεκτική όραση και την απαξιωτική συμπεριφορά της τοπικής αστυνομίας στις καταγγελίες των πολιτών σε ό,τι αφορά τις παρανομίες της εταιρείας».

Επιστολή Δημάρχου στον Θεοδωρικάκο

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό ΠΡΟΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκο κάνοντας λόγο για  «πρωτοφανείς αγριότητες και απρόκλητη βία από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπου συντοπίτες μας, μεταξύ αυτών και ο πρώην Δήμαρχος Εξωμβούργου κ. Ν. Δελασούδας, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Τήνου».

Η τοποθέτηση τεράστιων ανεμογεννητριών σε σημείο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, ‘έχει προκαλέσει πρωτοφανείς για επαρχεία κινητοποιήσεις, με γενικές συνελεύσεις των νησιωτών, διαδηλώσεις και δυναμικές διαμαρτυρίες.

(Επισκέψεις: 1.530 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend