Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το αντεργατικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί όσο μαζική και αν είναι η απεργία…

«Το εργασιακό νομοσχέδιο του Χατζιδάκη μαθηματικά θα ψηφιστεί όσο μαζική και αν είναι  η απεργία». Ποιος τα λέει αυτά; Ούτε ο Κ. Χατζηδάκης, ούτε ο Αδ. Γεωργιάδης, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτός που δηλώνει σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα τα …καταφέρει να περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα είναι ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης! Και όπως εξηγεί στο Twitter, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη λύση: «Πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές δυνάμεις που όχι μόνο θα αντιπαλέψουν, αλλά και που μπορούν να αλλάξουν αυτούς τους αντεργατικους νόμους ως κυβερνητική πλειοψηφία»!

Τέτοιο σαμποτάρισμα στην απεργία λίγα 24ωρα πριν την πραγματοποίησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ… Τέτοια απαξίωση των εργατικών αγώνων και τέτοια αβάντα στην απεργοσπασία… Τέτοια πλάτη στην κυβέρνηση για να περάσει το νομοσχέδιο, μπας και μαζέψει κανένα «κουκί» ώστε να ξανακάτσει στην κυβερνητική καρέκλα και να «ψηφίσει με ένα νόμο κι ένα άρθρο» νέα μνημόνια και αντεργατικά μέτρα.

Όσο για την εργοδοσία; Αυτή κι αν τρίβει τα χέρια της που έχει δυο παίκτες ισάξιους: Ο ένας να νομοθετεί κι ο άλλος να νουθετεί τους εργαζόμενους να κάτσουν στ’ αυγά τους… Σε κάτι τέτοιους και στα αφεντικά έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν οι εργαζόμενοι την Πέμπτη στην απεργία, διαλύοντας κάθε προσδοκία ότι τους έχουν στο χέρι… 

Πηγη: 902

(Επισκέψεις: 477 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend