Διεθνή

Συριακή Τηλεόραση: Τραυματισμοί αμάχων -Υλικές καταστροφές

 Τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν στην Συριακή πόλη Χομς κατά την επιδρομή εναντίον στρατιωτικής βάσης, στην διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, μεταδίδει η Συριακή κρατική τηλεόραση.

Οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από θραύσματα πυραύλου ο οποίος αναχαιτίστηκε από τις δυνάμεις αεράμυνας.

Επίσης Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως οι αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές σ’ ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού.

Από την επίθεση καταστράφηκε κτίριο που στέγαζε ένα κέντρο μάθησης και εργαστήρια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Πεντάγωνο υποστηρίζει πως η εγκατάσταση που επλήγη στη Δαμασκό χρησιμοποιούνταν για την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη δοκιμή χημικών και βιολογικών όπλων.

Εξάλλου διοικητής των κυβερνητικών δυνάμεων δήλωσε πως στους στόχους της δυτικής επίθεσης περιλαμβανόταν μια αεροπορική βάση δυτικά της Δαμασκού και κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Η αεροπορική βάση αλ-Σιράι, που αποτέλεσε στόχο, βρίσκεται στην αλ-Ντιμάς, δήλωσε ο διοικητής στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Από την επίθεση επλήγησαν επίσης θέση στη Μασιάφ, περίπου 170 χλμ. βόρεια της Δαμασκού, στρατιωτικές αποθήκες στην ανατολική περιφέρεια Καλαμούν βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, στην περιοχή Κισουέχ νότια της Δαμασκού και μια θέση στους λόφους Κασιούν που δεσπόζουν της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»

(Visited 6 times, 1 visits today)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend