Πολιτική

Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης

Συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

 Υπενθυμίζουμε ότι ο ναζί βουλευτής της Χρυσής Αυγής, από το βήμα της Βουλής προέτρεψε σε κήρυξη στρατιωτικής δικτατορίας.

O Μπαρμπαρούσης συνελήφθη σε σπίτι στην Πεντέλη, λίγο μετά τις 8 το πρωί. Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε πειθήνια, όταν του το ζήτησαν.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης.

Κρατείται στη ΓΑΔΑ -Απολογείται την Τετάρτη

Ο Μπαρμπαρούσης κρατείται στη ΓΑΔΑ, μετά την προθεσμία που πήρε για απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη, 20 Ιουνίου,  για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που τον βαρύνει.

Ο χρυσαυγίτης ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον δικαστικό λειτουργό ώστε να προετοιμάσει τους ισχυρισμούς του για την κατηγορία που του αποδίδεται.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής, αφού πρώτα ανακάλεσε τις δηλώσεις του με περίσσεια ….«γενναιότητα» σε μια προσπάθεια να διασωθεί, τώρα αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Π. Κορατζόπουλου, ισχυρίζεται ότι η «ατυχή επιλογή εκφράσεων που ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μία στιγμή θυμικής έξαρσης». Κατά τον δικηγόρο, η φρασεολογία τού εντολέα του «προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», ενώ, όπως τόνισε, «η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της».

Μάλιστα ο συνήγορος του ναζί Μπαρμπαρούση ανέφερε, ότι ο εντολέας του έχει ήδη ανακαλέσει «τις επίμεμπτες φράσεις», κάτι που θα κάνει και ενώπιον του ανακριτή. Ωστόσο αναφέρει ότι πρόθεση του ήταν να θέσει «κατά τρόπο εμφατικό» τους πολιτειακούς παράγοντες «προ των ευθυνών τους».  Και επέλεξε να τους απειλήσει με πραξικόπημα…

 

(Επισκέψεις: 21 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend