Ιδού η φρίκη του νέου μνημονίου!

Η επίσημη μετάφρασης της συμφωνίας - μνημονίου

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Πολιτική • 13 Ιουλίου 2015

Η  έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο δάνειο ύψους 82-86 δισ. ευρώ θα γίνει μόλις νομοθετήσει η ελληνική Βουλή και γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα, αναφέρεται στη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές στη Σύνοδο Κορυφής.

Τα βασικά σημεία:

*Δάνειο 82-86 δισ. ευρώ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, με τη «συνεχιζόμενη και πλήρη εμπλοκή του ΔΝΤ» το οποίο μπορεί να εκταμιεύσει επιπλέον 16 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμά του. Άμεσα 7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες μέρες για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, αφού πρώτα περάσει το κείμενο της συμφωνίας και σειρά μέτρων από τη Βουλή.

*Αναπτυξιακό «πακέτο» 35 δισ. ευρώ. Το πακέτο του Ζ. Κ. Γιούνκερ δεν είναι ξεκάθαρο για την ώρα καθώς ο τρόπος που θα πέσουν αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα.

*Αναδιάρθρωση χρέους: Αποκλείεται το κούρεμα στην ονομαστικά αξία του χρέους. Ωστόσο θα υπάρξει πακέτο μέτρων για τη στήριξη της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, μετά την πρώτη θετική αξιολόγηση του προγράμματος.

*Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας 50 δισ. ευρώ. Θα έχει την έδρα του στην Ελλάδα. Θα περάσουν σε αυτό περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου. Η Διοίκηση θα γίνεται από την Ελλάδα υπό την επίβλεψη ξένων. Από τις πωλήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας τα 25 δισ. ευρώ θα ενισχύσουν τις τράπεζες, τα 12,5 δισ. ευρώ ευρώ θα κατευθυνθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους και το υπόλοιπα 12,5 δισ. ευρώ για επενδύσεις που θα αποφασιστούν από την Ελλάδα.

*Έλεγχοι της οικονομίας και φυσική παρουσία της τρόικας στην Αθήνα.

Το κείμενο της απόφασης της Συνόδου (στα ελληνικά): ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

3 Σχόλια - "Ιδού η φρίκη του νέου μνημονίου!"

  1. Ο/Η dani λέει:

    ακομα και τα 12,5 δισεκατομμυρια που θα αξιοποιηθουν απο την Ελλαδα για επενδυσεις ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ (δλδ υπερ της), κατι μου λεει πως θα κατευθυνθουν προς ενεργειακες πηγες με την εργολαβια να πηγαινει σε Ευρωπαικες εταιριες..ευτυχως δηλαδη γιατι εμεις θα τις αξιοποιουσαμε σε αχρηστες επενδυσεις οπως η γεωργια την οποια βεβαια φροντισαν και οι εσω και οι εξω να κατακρεουργησουν..οσο για τον τουρισμο ουτε λογος βεβαια μια και η επιδοτηση θα πηγαινει κατευθειαν στην αποπληρωμη του ΦΠΑ…

Άποστολή άρθρου μέσο Email