Κοινωνία

Σύλλογος γονέων ή φασιστών;

Τα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι από κείμενο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου νηπιαγωγείου Χίου, που είναι ενάντια στην εγγραφή ενός παιδιού από το Ιράκ.

Το κείμενο που υπογράφουν 25 μέλη (από το διοικητικό συμβούλιο αλλά και γονείς και κηδεμόνες) και απευθύνονται στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και στον δήμο Χίου.

Το θέμα δημοσιοποίησε, χθες, η τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr απ’ όπου είναι και το έγγραφο αριστερά.

Οι γονείς που υπογράφουν το κείμενο αναφέρουν πως στάθηκαν «με ευαισθησία» στο θέμα, αφού «ένας θεός ξέρει τι περιπέτειες έχει ζήσει» το παιδάκι, αλλά εκθέτουν τους «προβληματισμούς» τους και καταλήγουν στη «γνώμη» τους γιατί δεν πρέπει να ενταχθεί στο νηπιαγωγείο που είναι τα παιδιά τους! 

Προσέξτε με ποια σειρά οι «προβληματισμοί» κλιμακώνονται, αφού έχει προηγηθεί και η δηλωμένη «ευαισθησία» για το ζήτημα: 

  • «Το συγκεκριμένο παιδί δεν μιλάει ελληνικά. Θεωρούμε ότι ένα παιδί το οποίο έρχεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς αντικειμενικά θα παρουσιάσει μεγάλη δυσκολία να ενταχθεί, χωρίς τη γνώση της γλώσσας μας. Θα έπρεπε να υπάρξει πρώτα ειδική εκπαίδευση ή έστω να συνοδεύεται από εκπαιδευτικό που θα ασχοληθεί με την ένταξη του»

  • «Τα εμβόλια που έχει κάνει το συγκεκριμένο παιδί δεν είναι επαρκή. Αυτό είναι επικίνδυνο τόσο για το ίδιο, όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά να νοσήσουν τα ίδια ή και εν δυνάμει ως φορείς ασθενειών σε μικρότερα αδέρφια, βρέφη (…) ή ηλικιωμένους». 
  • «Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ΄ αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς, μας προβλημάτισε αρκετά επίσης». 
  • Πριν διαβάσετε το παρακάτω απόσπασμα να θυμηθείτε πως πρόκειται για ένα (το επαναλαμβάνουμε: ένα!) παιδί: «όσον αφορά το νηπιαγωγείο μας ήδη ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν είναι μεγάλος και ο χώρος δεν είναι πλέον κατάλληλος για σχολείο».
  • Και συνεχίζουν πως εάν «κρίνεται αναγκαίο το παιδί αυτό να φοιτήσει σε δημόσιο νηπιαγωγείο, ενώ υπάρχουν ειδικές δομές όπου αυτό το ίδιο το παιδί θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο άνετα με ομόγλωσσα παιδιά, θα μπορούσε αν γραφτεί σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο που ενδεχομένως θα έχει μικρότερο αριθμό μαθητών».  

Μετά από αυτούς τους «προβληματισμούς» και τη γνώμη να πάει σε άλλο νηπιαγωγείο και όχι στο …δικό τους υπάρχει ένα ερώτημα: Πρόκειται για Σύλλογο γονέων ή φασιστών;…

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το astraparis.gr ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου Αριστείδης Κελεπερτζής, με τη δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα, επιβεβαιώνει το περιστατικό παρότι και ο ίδιος πληροφορήθηκε για την επιστολή και το περιεχόμενο της από τρίτους. Υποστηρίζει πως η διαδικασία προχώρησε κανονικά, το παιδί εγγράφηκε στο σχολείο και παρακολουθεί το σχολικό πρόγραμμα χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα. «Έχουν εγγραφεί και άλλα νήπια κι έχουν διαμοιραστεί στα νηπιαγωγεία χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν θα παίζουμε με τα παιδιά εξαιτίας των συμπεριφορών κάποιων. Υπάρχει νομοθεσία και αυτήν εφαρμόζουμε κανονικά».

(Επισκέψεις: 110 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend