Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δύο συλλήψεις για τις πυρκαγιές σε Εύβοια και Χίο

Κατηγορίες για αμέλεια στους δύο συλληφθέντες που έκαναν εργασίες με τροχό και χαρτοκοπτικό αντίστοιχα.

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Σε δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών από αμέλεια σε Εύβοια και Χίο προχώρησαν τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της ΔΑΕΕ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και στις δύο περιπτώσεις οι φωτιές φέρεται να ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια εργασιών, με τη χρήση εργαλείων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες ή ανάφλεξη. Η πρώτη υπόθεση αφορά πυρκαγιά στην περιοχή Κάτω Μονοκαρυά Ιστιαίας Ευβοίας, ενώ η δεύτερη σημειώθηκε στην περιοχή Βίκι της Χίου.

Για την πυρκαγιά στην Κάτω Μονοκαρυά συνελήφθη ένας 49χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, προκάλεσε τη φωτιά κατά τη διάρκεια εργασιών με χρήση τροχού. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από στελέχη του ΑΚΑΕΕ Χαλκίδας. Σε βάρος του επιβλήθηκε παράλληλα διοικητικό πρόστιμο 3.282,25 ευρώ.

Συνελήφθη 68χρονος στην Χίο

Στη Χίο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος συνέλαβαν έναν 68χρονο για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βίκι.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά προκλήθηκε περίπου στις 11:15, ενώ ο άνδρας πραγματοποιούσε εργασίες χρησιμοποιώντας χορτοκοπτικό μηχάνημα. Ο 68χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ -ΜΠΕ 

Σχετικά θέματα

Post
Filter