Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής και Σωματείο κατεργασίας ξύλου: 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 15 Φλεβάρη και κλιμάκωση με νέα 24ωρη στις 28 Φλεβάρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ

Ανακοινώσεις του Συνδικάτου Εργατ/λων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος και του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Ν. Πειραιώς – Αττικής και Νήσων:

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
&  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 15 Φλεβάρη και κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργία στις 28 Φλεβάρη ( ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ ) απαιτώντας Συλλογική Σύμβαση με καθολική Εφαρμογή

Συνάδελφοι,

Δεν ανεχόμαστε καμιά ειρωνεία και υποτίμηση από την εργοδοσία στα δίκαια αιτήματά μας. Η ακρίβεια και η φοροληστεία εξαφανίζει το εισόδημά μας. Δουλεύουμε ατελείωτα ωράρια και τα φέρνουμε βόλτα με το ζόρι… Πεινάγαμε όταν είχε αναδουλειά και το μεροκάματο το βρίσκαμε με το ζόρι, δεν θα ανεχθούμε να δουλεύουμε μέρα νύχτα και να πεινάμε σαν και πρώτα, την ώρα μάλιστα που γύρω μας, από τον δικό μας μόχθο, γίνεται χορός εκατομμυρίων.

 

Απαιτούμε αυξήσεις, δουλειά με δικαιώματα και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους

Ζητάμε:

  • Αύξηση 12% στα μεικτά ημερομίσθια σε όλες τις ειδικότητες
  • Διπλασιασμός των ημερών αποζημίωσης από την επιχείρηση για την άδεια λόγω εργατικού ατυχήματος από 25 σε 50 ημέρες.
  • Υποχρεωτικός εφοδιασμός ανά επιχείρηση ενός αυτόματου απινιδωτή και υποχρεωτική ύπαρξη του στο πλοίο και γενικότερα στον χώρο που εκτελούνται εργασίες.
  • Καθιέρωση ρητά της πόστας ανά ειδικότητα με έναν τεχνίτη και τον βοηθό του.
  • Υποχρεωτικό διάλειμμα 15λεπτων ανά ώρα σε αμμοβολή , ικριώματα και στον καθαρισμό μοτέρ ,ηλεκτρομηχανών με electroclean.
  • Ένταξη των ειδικοτήτων υπαλλήλων Γραφείου και λοιπού προσωπικού, των επιχειρήσεων του κλάδου στην ΣΣΕ, στην κατηγορία του ανειδίκευτου εργαζόμενου.
  • Αποζημίωση 100% επί των αποδοχών για εκτός έδρας εργασίες (απο25%).
  • Χορήγηση ΜΑΠ ειδικά για τις εργασίες κοπής διαμόρφωσης μονταρίσματος σε αλουμίνιο, καθώς και αντίστοιχη εγκατάσταση εξαερισμού του χώρου και περισυλλογής των ρινισμάτων  με βάση τα σύγχρονα μέσα προστασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Συνάδελφοι,     

Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μια σειρά απο μάχες για την εφαρμογή της Σύμβασης και την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία Καταφέραμε μια μεγάλη νίκη με την εταιρία TDC συμφερόντων Τσελέκου Πέτρου. Αναγνώρισε το σύνολο των χρωστούμενων και υπάρχει η δέσμευση απο την εταιρεία για στην εξόφληση αυτών κάθε εβδομάδα μέχρι και τις 22 Μαρτίου. Αυτά τα χαρτιά θα κατατεθούν και στην επιθεώρηση εργασίας την Τρίτη 13 Φλεβάρη. Δεν μένουμε όμως σε αυτό. Είμαστε σε επαγρύπνηση για να τηρηθεί η συμφωνία.

Συνάδελφοι θα πρέπει να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν νέα χρέη και απο την πρώτη στιγμή να ενημερώνουμε για να γίνεται παρέμβαση.

Αποδείξαμε ότι με την αταλάντευτη στάση μας αλλά και την ενότητα των συναδέλφων, απομονώνοντας αυτούς που μας μιλούσαν για αγώνες αλλά στην πράξη ήταν απόντες απο την δράση του Σωματείου, μπορέσαμε και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα.Την σκυτάλη των κινητοποιήσεων θα πάρουν οι εργολάβοι που δεν έχουν υπογράψει την Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας. Μια σύμβαση που καλύπτει όλους τους συναδέλφους στον κλάδο.Την Πέμπτη 15 Φλεβάρη μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου απαντάμε με 24ωρη απεργία σε όλα τα συνεργεία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας

  • Την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας
  • Την επαναλειτουργία του κέντρου υγείας στη Ναυπ/κη Ζώνη

Παράλληλα προετοιμαζόμαστε για  Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε την ζωή σε πάνω από 50 παιδιά

Για την ακρίβεια που έχει τσακίσει τις ζωές μας

Έχουμε την δύναμη και με την συσπείρωση όλων των συναδέλφων θα τα καταφέρουμε

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις