Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σύλλογος Εργαζομένων στο «Μεταξά: Απαιτείται άμεσα αναβάθμιση του ενδοσκοπικού εργαστηρίου που έχει 1 νοσηλεύτρια!

«Απαιτείται άμεσα η αναβάθμισή του συνόλου των υποδομών του χώρου του ενδοσκοπικού εργαστηρίου», τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου..

«Απαιτείται άμεσα η αναβάθμισή του συνόλου των υποδομών του χώρου του ενδοσκοπικού εργαστηρίου», τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά», σε ανακοίνωσή του, για τα προβλήματα του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου του νοσοκομείου.

«Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του νοσοκομείου μας διαθέτει ενδοσκοπικό εργαστήριο, όπου πραγματοποιούνται όλες οι συνήθεις ενδοσκοπικές πράξεις [γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπήσεις, ορθοσκοπήσεις, πολυπεκτομές (ΕΜR), τοποθέτηση γαστροστομίας, απολίνωση κιρσών, APC (καυτηριασμός αγγείων με argon plasma coagulation), διαστολές στενώσεων]. Πραγματοποιείται, επίσης, έλεγχος λεπτού εντέρου με ασύρματη κάψουλα και ενδοσκοπικό υπερηχογράφημα κυκλικής σάρωσης (radial endo – U/S) για τη διερεύνηση (βάσει ενδείξεων) παθήσεων ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού», σημειώνει ο Σύλλογος και προσθέτει:

«Ένα από τα βασικά προβλήματα του εργαστηρίου είναι η μη επαρκής στελέχωσή του με νοσηλευτικό προσωπικό. Μέχρι τώρα στο εργαστήριο ουσιαστικά υπηρετεί 1 νοσηλεύτρια η οποία καλύπτει και τις 3 αίθουσές του (αίθουσα γαστροσκόπησης, αίθουσα κολονοσκόπησης, αίθουσα ανάνηψης). Η συγκεκριμένη συνάδελφος επιλαμβάνεται της προετοιμασίας των ασθενών για την εξέταση, της προετοιμασίας των αιθουσών, της καθαριότητας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και ενίοτε θα πρέπει να προχωρήσει και σε χρεώσεις φαρμάκων και υλικών. Δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω του φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνει όλες τις εργασίες, οπότε έρχονται και οι γιατροί του τμήματος να βοηθήσουν στην προετοιμασία των ασθενών».

Αναφέρει επίσης ότι «κανονικά η κάθε αίθουσα θα έπρεπε να διαθέτει και από 1 νοσηλευτή έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των ασθενών.

Με δεδομένη την αυξημένη ζήτηση για όλες τις παραπάνω ενδοσκοπικές πράξεις, τόσο από εσωτερικούς ασθενείς, τόσο και από εξωτερικούς, το ιατρικό προσωπικό του τμήματος θα μπορούσε να καλύπτει περισσότερα περιστατικά, αλλά τελικά έχει να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητα:

α) Τις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

β) Τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την έγκαιρη και επαρκή προμήθεια των απαραίτητων υλικών.

γ) Τη μη ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με σύγχρονα μηχανήματα και εργαλεία και

δ) τη γενικότερη εικόνα υποβάθμισης ακόμη και του ίδιου του χώρου όπου φιλοξενείται το ενδοσκοπικό. Ο χώρος δείχνει εγκαταλειμμένος και υπάρχει τουαλέτα που είναι εκτός λειτουργίας εδώ και πολύ καιρό. Για να εισέλθουν ασθενείς και άλλοι γιατροί, διότι στον ευρύτερο χώρο φιλοξενούνται και εξεταστήρια άλλων ειδικοτήτων (αιματολόγων, ουρολόγων, ενδοκρινολόγων), χτυπούν κουδούνια και θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί για να ανοίξει την κεντρική πόρτα!».  

Απόψεις