Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Με ταβάνι διαβρωμένο από την υγρασία λειτουργεί το 20ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

Καταγγελία της Ενωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 7ης Δημ. Κοινότητας Δ. Αθηναίων

Την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση που είχε δημιουργήσει η υγρασία στο ταβάνι των αιθουσών του 20ου Νηπιαγωγείου Αθηνών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 7ης Δημ. Κοινότητας Δ. Αθηναίων και ταυτόχρονα την προσπάθεια του εργολάβου να προβεί σε εργασίες αποκατάστασης οι οποίες όμως θα πραγματοποιηθούν ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου! Στην Ανακοίνωσή της η Ενωση Γονέων σημειώνει: «Προκειμένου δηλαδή να αποκατασταθεί το πρόβλημα θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι 30 νήπια θα στοιβαχτούν σε μία αίθουσα και θα κάνουν μάθημα παράλληλα με τις οικοδομικές εργασίες που θα πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου».

 

Η Ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 7ης Δημ. Κοινότητας Δ. Αθηναίων

 

Από την αρχή της χρονιάς οι γονείς και η διευθύντρια του 20ου Νηπιαγωγείου Αθηνών γνωστοποίησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου το πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η υγρασία στο ταβάνι των αιθουσών του σχολείου οι οποίες βρίσκονται κάτω από το προαύλιο του συστεγαζόμενου δημοτικού.

Μετά από πολλαπλές παρεμβάσεις συνεργείο επισκέφθηκε το σχολείο και απομάκρυνε τα κομμάτια της οροφής που είχαν φουσκώσει πάνω από τα κεφάλια μαθητών και εκπαιδευτικών αφήνοντας το ταβάνι με τρύπες. Οι συνθήκες μέσα στις αίθουσες επιβαρρύνονται  παραπάνω αφού  την ώρα του μαθήματος χρησιμοποιούνται οι μισές λάμπες προς αποφυγή βραχυκυκλώματος εφόσον το πρόβλημα της υγρασίας παραμένει. 

Χρειάστηκε νέα παρέμβαση από τους γονείς ώστε να εμφανιστεί και πάλι ο εργολάβος ο οποίος ενημέρωσε ότι θα προβεί σε εργασίες αποκατάστασης οι οποίες όμως θα πραγματοποιηθούν ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου!!!  Προκειμένου δηλαδή να αποκατασταθεί το πρόβλημα θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι 30 νήπια θα στοιβαχτούν σε μία αίθουσα και θα κάνουν μάθημα παράλληλα με τις οικοδομικές εργασίες που θα πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου.

Δεν ήταν άραγε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος που διαβεβαίωνε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι σε όσα σχολεία γίνονται εργασίες έχουν παρθεί μέτρα για να μην δημιουργείται όχληση. Δεν ήταν η  Υπουργός Παιδείας και ο Δήμαρχος Αθηναίων που διαβεβαίωναν τον Σεπτέμβριο ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές; Οι εικόνες που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά μας σε καθημερινή βάση τους διαψεύδουν και δυστυχώς το σχολείο αυτό δεν είναι το μοναδικό με εγκατελειμένες και ασυντήρητες υποδομές.

Φαίνεται δυστυχώς ότι ο θάνατος του μικρού μαθητή στις Σέρρες και ο τραυματισμός των 2 συμμαθητών του δεν ήταν τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα της πάγια τακτικής που ακολουθείται στους Δήμους όλης της χώρας αφού σήμερα 6 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε το πρωί ο εργολάβος στο 20ο νηπιαγωγείο, ώστε να ξεκινήσει εργασίες, στην οροφή των αιθουσών, την ώρα λειτουργίας του σχολείου. Η παρέμβαση της διευθύντριας και των γονιών απέτρεψε την είσοδο του στο σχολείο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης απαιτεί γενναία χρηματοδότηση και σχεδιασμό με βάση τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες για να λυθεί, βάζοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια και τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών για τους οποίους το σχολείο είναι ο ζωτικός τους χώρος. Η ασφάλεια των μαθητών αποτελεί σίγουρα τη δική μας προτεραιότητα, γι’αυτό και ζητάμε τα αυτονόητα:

  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης στο 20ο Νηπιαγωγείο μέρες και ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους μαθητές.
  • Να δοθεί συγκεκριμένο και άμεσο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για το σύνολο των εργασιών συντήρησης που απαιτούνται όχι μόνο για το συγκεκριμένο σχολείο, αλλά για το σύνολο των σχολικών κτιρίων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας.
  • Να μην προγραμματιστεί ΚΑΜΙΑ εργασία μέρες και ώρες λειτουργίας των σχολείων.
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες και να εκδοθούν τα σχετικά πιστοποιητικά πυροπροστασίας για όλες τις σχολικές μονάδες
  • Να γίνει άμεσα ο έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης όλων των σχολικών κτιρίων.

Θέλουμε σχολεία ανοιχτά που θα λειτουργούν με ασφάλεια, σε υποδομές με εξασφαλισμένη τη θέρμανση και την καθαριότητα που θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Μέχρι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες αυτές δεν θα κάνουμε πίσω.

Το Δ.Σ. της Ένωσης

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις