Πολιτική

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη δολοφονική επίθεση φασιστών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της για τα φασιστοειδή - Ο λαός να τους απομονώσει παντού (ΦΩΤΟ)

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της για τα φασιστοειδή – Ο λαός να τους απομονώσει παντού (ΦΩΤΟ)

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση με αλυσίδες και άλλα δολοφονικά μέσα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, την ώρα που πραγματοποιούσαν μαζική πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής προς τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για τη συσπείρωση και συμπόρευση με ΚΚΕ.

Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία. Τραυμάτισαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή. Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι. Η δράση τους πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση, να απομονωθεί ο φασισμός.

Το ΚΚΕ δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ορισμένων από τη φασιστική συμμορία και απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών. Να προστατέψει την ελεύθερη πολιτική δράση, τη δράση του κινήματος από τις επιθέσεις τους. Ο λαός να τους απομονώσει στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς».

Τα στοιχεία των φασιστών δραστών της σημερινής δολοφονικής επίθεσης κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)

Την ταυτότητα των δραστών της δολοφονικής επίθεσης που πραγματοποίησαν φασίστες νωρίτερα σήμερα, με αλυσίδες και άλλα όπλα, ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη αναγνώρισαν κάτοικοι της περιοχής και θαμώνες της πλατείας.

Πρόκειται για τους:

Γιώργο Σαραφίδη

 
Νίκο Νταβράνη
 
Μιχάλη Λαζαρίδη
 

Μάριο Νικοδήμου

 

Σταύρο Παπαδόπουλο

 

Οι ναζί εγκληματίες επιτέθηκαν θρασύδειλα με τα όπλα τους τραυματίζοντας 5 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν μαζική πολιτική εξόρμηση στο σημείο με το Κάλεσμα της ΚΕ στο λαό της περιοχής, μέρα μεσημέρι, σε μια κατάμεστη πλατεία από κόσμο και παιδιά.

Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής και οι θαμώνες στα μαγαζιά της πλατείας αναγνώρισαν με ευκολία την ταυτότητα των ναζί, η αστυνομία έχει επιδείξει μια απαράδεκτη στάση, καθώς μετά την επίθεση οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές σε απομακρυσμένα σημεία και μάλιστα ανηλίκων που δεν είχαν καμία σχέση με την επίθεση.

Σε δήλωσή της (δείτε παραπάνω) η αυτόπτης μάρτυρας, Νικολέτα Θεογνώστου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά καταγγέλλει ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες χωρίς να τους πειράζει κανείς.

Πηγή: 902.gr

ΚΚΕ: Η μαζική λαϊκή δράση είναι αυτή που θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία

Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση φασιστών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η σημερινή θρασύδειλη και δολοφονική επίθεση φασιστών εγκληματιών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την ώρα που πραγματοποιούσαν πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, έρχεται ως συνέχεια των φασιστικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές τις τελευταίες ημέρες και αποτελεί επίθεση συνολικά κατά του λαού και της νεολαίας, που δεν θα μείνει αναπάντητη από το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Η μαζική λαϊκή δράση είναι αυτή που θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής ΧΑ, αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δεν διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των κομμουνιστών που πρωτοστατούν για την οργάνωση και ενίσχυση της λαϊκής πάλης.

Για αυτά τα γεγονότα δεν είναι αθώοι όσοι κυβερνητικοί, πολιτικοί, δημοσιογραφικοί και άλλοι παράγοντες του κατεστημένου όλες αυτές τις μέρες εξισώνουν την εγκληματική ναζιστική βία με την πάλη του λαού και τη δράση του ΚΚΕ, αναπαράγοντας την θεωρία των “δύο άκρων”. Με αυτό τον τρόπο αθωώνουν και τελικά οπλίζουν τα χέρια των φασιστών. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή προς αυτές τις ομάδες από στελέχη της και κρατικούς μηχανισμούς.

Είναι βαθιά γελασμένοι και ανιστόρητοι όσοι νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την πρωτοπόρα συμβολή τους στην οργάνωση των εργατικών – λαϊκών αγώνων. Η αγωνιστική συμπόρευση του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ δυναμώνει και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο, βάζοντας στο στόχαστρο το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, το φασισμό – ναζισμό».

(Επισκέψεις: 3.550 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend