Σε μια άκρως σκοταδιστική απόφαση, με αφορμή τη συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προχώρησε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, στην οποία και αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί τόσο με τον γάμο όσο και με την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. 

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ιεράρχες και μητροπολίτες δηλώνουν κάθετα αντίθετοι σε όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο.

Όπως καταγράφεται και από την ert.gr, είπαν ότι «η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τον νόμο του Θεού», ενώ έκαναν γνωστό ότι θα σταλεί μια επιστολή προς τους βουλευτές και θα είναι ένα νομικό κείμενοΘα συνταχθεί ακόμα μια επιστολή που θα αφορά τους πιστούς και θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς της χώρας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. 

Κυβέρνηση: «Σεβαστές απόψεις, κανένα σχόλιο»!

Μετά την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν: «Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας – Κανένα σχόλιο», δείχνοντας πως η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να συγκρουστεί με την Εκκλησία, η οποία επιδιώκει να γυρίσει τον χρόνο πίσω.