Πολιτική

Σιγά ρε παιδιά! Κουρελόχαρτα τα κάνατε…

Μια φορά και έναν καιρό σε μια μακρινή χώρα, τη χώρα των Λωτοφάγων, ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι που το λέγαν Σύριζα. Όταν ήταν μικρό όλοι το φώναζαν «αντιπολίτευση». Όμως, η κορασίδα με τη χάρη και την καλοσύνη της κέρδισε τη συμπάθεια του κόσμου και τότε άρχισαν να την φωνάζουν «αξιωματική αντιπολίτευση». Μέχρις ότου η έξυπνη και πολλά υποσχόμενη κόρη κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη της μικρής κοινωνίας και έτσι απέκτησε τον τίτλο της «κυβέρνησης».

Όλα πήγαιναν καλά στη χώρα των Λωτοφάγων, όμως όπως αποδείχθηκε επιστημονικά η μεγάλη κατανάλωση λωτών, επιφέρει απώλεια μνήμης. Όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα, τρώγοντας λωτούς, ξέχασαν από που έρχονταν και που πήγαιναν, έτσι και η κυβέρνηση άρχισε να παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα.

Εδώ κάπου, διακόπτουμε τη ωραία και διδακτική μας ιστορία. Εξάλλου σας είναι γνωστή η συνέχεια όσον αφορά τον Οδυσσέα, ο οποίος υποχρεώθηκε να επιβιβάσει δια της βίας, τους αμνήμονες συντρόφους του στο καράβι, για να συνεχίσουν την περιπέτεια τους…

Όσον αφορά στις αναλογίες του παρόντος, με την ιστορία της μικρής Σύριζα, που από φτωχή πλην τιμία αντιπολίτευση, έγινε μεγάλη και τρανή κυβέρνηση, ακούστε τα παρακάτω:

Χθες, ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, Γιάννης Μπαλάφας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του, στο σταθμό «Βήμα FM», όταν ρωτήθηκε για το πως σχολιάζει την παλαιότερη θέση του κόμματος του για το σκίσιμο των μνημονίων, απάντησε ως εξής:

 

Δυστυχώς όμως, για τον κ. Μπαλάφα και το ΣΥΡΙΖΑ, η τεχνολογία βοηθάει πλέον εκτός των άλλων και στην εξάσκηση της μνήμης. Διότι, λίγους μήνες πριν, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Δημήτρης Στρατούλης, επίσης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόταν για το ίδιο θέμα (το σκίσιμο των μνημονίων) τα εξής:

 

Βεβαίως, ως επίδοξος «σχίστης μνημονίων» διακρίθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός, αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στη διάρκεια μιας προεκλογικής του ομιλίας είπε:

 

Αντί άλλου σχολίου, σας θυμίζουμε ένα απολαυστικό απόσπασμα από μια μεγάλη επιτυχία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με πρωταγωνιστές τους αλησμόνητους Βασίλη Αυλωνίτη, Γεωργία Βασιλειάδου και Νίκο Ρίζο:

 

Οποιαδήποτε ομοιότητα της Βασιλειάδου με τη Μέρκελ και του Ρίζου με τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση είναι εντελώς… τυχαία. Όπως επίσης, τυχαία είναι και η ομοιότητα του λωτού με τον γλυκύ καρπό της εξουσίας…

(Επισκέψεις: 42 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend