Είναι αξιοσημείωτο ότι κάτι δίκες,  όπως αυτή για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, μπερδεύονται στη μετάφραση, περνάει ο καιρός και αρχίζει το ενδεχόμενο παραγραφής αδικημάτων…

Αποκαλυπτικά η προειδοποίηση του εισαγγελέα  του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Χ. Τζώνη, ο οποίος υπογράμμισε πως τα αδικήματα έχουν ξεκινήσει να παραγράφονται.

Συγκεκριμένα:«Από την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος, ήδη έχει παύσει η ποινική δίωξη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για μισούς από τους κατηγορούμενους. Κάθε λεπτό που περνάει, το αδίκημα παραγράφεται, ενώ η πράξη της δωροδοκίας έχει χρόνο τέλεσης το διάστημα 1997 – 1998 και ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει ούτε η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό. Πρόκειται για εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση». Αυτά τόνισε κατά την απορριπτική αγόρευσή του, για τις ενστάσεις απόλυτης ακυρότητας που υπέβαλαν συνήγοροι υπεράσπισης των 13 Γερμανών υπηκόων.

Σε τέτοιου είδους δίκες, εάν μένουμε μόνο στη νομότυπη διαδικασία και τα προσχώματα που μπορεί να προκύψουν απ’ αυτή, τότε χάνουμε το δάσος.

Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα προχωρούν οι διαδικασίες για ασήμαντα ζητήματα ή για θέματα που δεν στοχεύουν σε πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, σε αντίθεση με περιπτώσεις οικονομικών γιγάντων, όπως η Siemens.

Πρόκειται για μια περίπτωση σύνδεση οικονομική και πολιτικής εξουσίας. Απλά πράγματα. Όχι, τόσο απλά, όμως, ως προς το δια ταύτα. Η παραγραφή αδικημάτων, στην περίπτωση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως νομικό ζήτημα. Είναι ζήτημα πολιτικό κι έχουν ευθύνες και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή. Η Siemens είναι εδώ και όπως όλα δείχνουν η υπόθεση συνεχίζεται στην ίδια …κατεύθυνση: Siemens über alles.

(Επισκέψεις: 12 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend