Κοινωνία

Σαντορίνη: Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας «υποδέχτηκαν» τον Κ. Μητσοτάκη

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πανό και συνθήματα, απέναντι από το νοσοκομείο, απάντησαν οι εργαζόμενοι του νησιού της Σαντορίνης στην κυβερνητική φιέστα και την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού με κεντρικό σύνθημα: «Να μην πληρώσει ξανά ο λαός», και με βασικό αίτημα τη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων στον κλάδο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι και με τα δικά τους συνθήματα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νόμο διαδήλωσαν μαζί με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και αυτοαπασχολούμενοι του νησιού που βρίσκονται «στον αέρα», χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα και απαιτούν να παγώσουν τα χρέη και οι υποχρεώσεις τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Τέλος στη συγκέντρωση συμμετείχαν και υγειονομικοί, εργαζόμενοι του νοσοκομείου που απαίτησαν να δοθούν λεφτά για την Υγεία και να γίνουν μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το νοσοκομείο στολίδι, ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αδυναμίες, ατέλειες και ελλείψεις.

Το νοσοκομείο εγκαινιάστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλη του 2016 ως αυτοχρηματοδοτούμενη μονάδα εναρμονισμένη στους κανόνες της αγοράς. Με άλλα λόγια λειτουργεί ως μια ιδιωτική επιχείρηση στην Υγεία.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό παραμένουν μεγάλες μετά από τόσα χρόνια, ενώ δεν λειτουργούν ολόκληρα τμήματα, όπως για παράδειγμα το Τμήμα Τεχνητού Νεφρού.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 692 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend