Μπόλικες περιγραφές των προβλημάτων και διάφορα σχήματα για να αφήνουν λάδι την αιτία τους, -την καπιταλιστική κερδοφορία, την πολιτική της ΕΕ και το σύστημα που όλοι μαζί υπηρετούν- όπως ότι «στις αυλές των καρτέλ ανθίζουν λεφτόδεντρα και τα ποτίζετε εσείς», περιλάμβανε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλου στη βουλή στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, καταλήγοντας στο δια ταύτα στις γνωστές σοσιαλδημοκρατικές απάτες της δήθεν καπιταλιστικής «ανάπτυξης για όλους».
Κάπως έτσι περιέγραψε τα ωράρια λάστιχο και τους καθηλωμένους μισθούς χωρίς να πει κουβέντα για τα αντεργατικά μέτρα για την αντεργατική πολιτική και τις «καλές πρακτικές» της ΕΕ που τσακίζουν τους εργαζόμενους και που ην , κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις χαμηλές επενδύσεις, μιλώντας για «τραγικά νούμερα» λες και το λίπασμα των επενδύσεων δεν είναι η ένταση της εκμετάλλευσης και τα κάθε λογής προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ την εγκάλεσε και για το γεγονός ότι θα πάρετε 2 δις για να δώσετε μόλις 150 εκατομμύρια πίσω στον λαό, ζητώντας κάτι παραπάνω από τα ψίχουλα που πέφτουν από το φαγοπότι των επιχειρηματικών ομίλων.
Για τα κέρδη των τραπεζών έδειξε τις προμήθειες αφήνοντας εκτός κάδρου τη λειτουργία τους και τους αναβαλλόμενους φόρους που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στην… «κακή» «πράσινη ανάπτυξη» που δήθεν υπηρετεί η κυβέρνηση γιατί «την απολιγνιτοποίηση την κάνατε αεριοποίηση», ενώ για την εκτίναξη του πληθωρισμού, έδειξε την «αισχροκέρδεια» και τα «υπερκέρδη» για να κρύψει τα «νόμιμα» κέρδη που εκτινάχτηκαν από την πολιτική της «πράσινης μετάβασης» και την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με τον λαό να πληρώνει τη νύφη.
Και βέβαια έβγαλε λάδι το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης που δήθεν θα μπορούσε να είναι και φιλολαϊκό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τον τρόπο που έγινε η μοιρασιά ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, μιλώντας για απευθείας αναθέσεις κτλ, καταθέτοντας και τις δικές του «εποικοδομητικές προτάσεις» για «μεγαλύτερη παραγωγικότητα», «περισσότερες εξαγωγές» και όλα τα υπόλοιπα που αποτελούν την στρατηγική του κεφαλαίου που τσακίζει τον λαό.
Για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή ανακάλυψε «έλλειμμα στην πολιτική ειρήνης» (!), χωρίς λέξη για ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τους συμμάχους Τουρκία και Ισραήλ που έχουν βάλει φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή, στα ελληνοτουρκικά ανακάλυψε προσπάθεια της κυβέρνησης «να τηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες» κατηγορώντας την για «ταλαντεύσεις», στην υλοποίηση των ΝΑΤΟικής κοπής διευθετήσεων, δηλώνοντας «παρών» και στα εν λόγω σχέδια για παραπομπή στη Χάγη ως «δύναμη εθνικής ευθύνης».
Ως και την εμπλοκή στα βρώμικα ευρωατλαντικά σχέδια διαχώρισε σε «καλή» και «κακή» και επανέλαβε τα περί ρόλου «προκεχωρημένου φυλακίου» των ΝΑΤΟικών που διεκδικεί η κυβέρνηση, καλώντας την αντ’ αυτού να αναλάβει τον ρόλο του ταχυδρόμου των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, με τριμερή και άλλα σχήματα, όπως προφανώς αυτά με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ.
Κάπως έτσι επιχείρησε με διάφορα μισόλογα να δικαιολογήσει και την θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτόξευση των πολεμικών δαπανών, ισχυριζόμενος πως «προτάσσουμε την εθνική ασφάλεια», όπως βάφτισε τα πάνω από 7 δισ που πηγαίνουν στους ΝΑΤΟικούς σκοπούς, δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση και θυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναψηφίσει προηγούμενες χρονιές ανάλογες τέτοιες δαπάνες, ζητώντας από την κυβέρνηση… λογοδοσία και διαφάνεια στην εμπλοκή.
Μετά απ’ όλα αυτά βάφτισε… προοδευτική διέξοδο, τις «κοστολογημένες» για το κράτος του κεφαλαίου προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το κόμμα του «μεγαλώνει και δυναμώνει για να παίξει τον ρόλο του καταλύτη» στις διεργασίες για την εναλλακτική αστικής διαχείρισης και εγκλωβισμού του λαού στην στρατηγική του κεφαλαίου. Από 902.gr