Μετά την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και την γκανγκστερική αρπαγή και σύλληψη του Ν. Μαδούρο και τη συζύγου, το κράτος τρομοκράτης και μακελάρης ανακοίνωσε ότι ο Μαδούρο δεν είναι πλέον πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο σε ανάρτησή του ανέφερε πως η κυβέρνηση του Μαδούρο δεν είναι νόμιμη, επικαλούμενος την υποτιθέμενη μάχη κατά των ναρκωτικών:
«Ο Μαδούρο ΔΕΝ είναι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και το καθεστώς του ΔΕΝ είναι η νόμιμη κυβέρνηση.
Ο Μαδούρο είναι ο επικεφαλής του Cartel de Los Soles, μιας ναρκο-τρομοκρατικής οργάνωσης που έχει καταλάβει μια χώρα. Και βρίσκεται υπό κατηγορία για τη διοχέτευση ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.», έγραψε.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τον τόπο και τον τρόπο της σύλληψης. Ωστόσο σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αιχμαλωτίστηκε σήμερα από κομάντος της Δύναμης Δέλτα (Delta Force), μονάδας ειδικών αποστολών του αμερικανικού στρατού.
Νωρίτερα, ο αΑμερικανός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάικ Λι δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο του είπε ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο συνελήφθη από τις αμερικανικές δυνάμεις για να του ασκηθεί ποινική δίωξη και να δικαστεί στις ΗΠΑ. Πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική τους επιχείρηση στη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη του Μαδούρο.
«(Ο Ρούμπιο) προβλέπει πως δεν υπάρξει καμία περαιτέρω ενέργεια στη Βενεζουέλα τώρα που ο Μαδούρο βρίσκεται υπό κράτηση στις ΗΠΑ», έγραψε ο Λι στο X ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, όπως είπε.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Λαντάου δήλωσε η Βενεζουέλα μπαίνει σε μια «νέα εποχή». «Μια νέα εποχή για τη Βενεζουέλα! Ο τύραννος έφυγε. Τώρα -επιτέλους- θα λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για τα εγκλήματά του», έγραψε ο Λαντάου στον λογαριασμό του στο Χ.