Διεθνή

Ρωσία: Θα συμβάλει στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας

Η Μόσχα προέτρεψε σήμερα την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας να συνεχίσουν το συστηματικό διάλογο μεταξύ τους, ώστε να αποφευχθούν οι οποίες απόπειρες χειραγώγησης της κατάστασης από το εξωτερικό, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, εκτιμώντας ότι «οι όποιες προσπάθειες να επιβάλουν από το εξωτερικό στη Βενεζουέλα, το ένα ή το άλλο πολιτικό και πολύ περισσότερο ένα κοινωνικό μοντέλο, τελικά θα αποτύχουν».

Ο Ριαμπκόφ προσέθεσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συνδράμει σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας.

«Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας σε πολλούς τομείς για να αναπτύξουμε τις συμμαχικές σχέσεις με την αδελφική Βενεζουέλα. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε προγράμματα σε διάφορους τομείς και στο πλαίσιο των ήδη υφιστάμενων συμφωνιών, θα προβούμε σε πρωτοβουλίες που επιτρέπουν να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις αυτής της χώρας», δήλωσε ο Ριαμπκόφ. Παράλληλα, ο Ριαμπκόφ τόνισε ότι επανειλημμένα έχουν διαψευστεί τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία στην Βενεζουέλα βρίσκονται Ρώσοι στρατιωτικοί. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αυτό αφορά τη συνεργασία σε ζητήματα τεχνολογίας, την οποία παρείχαμε στη Βενεζουέλα.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Βενεζουέλα, αλλά η υποστήριξη, όπως είπε, του λαού προς τη σημερινή κυβέρνηση είναι μεγάλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «TASS», «Reuters»

(Επισκέψεις: 480 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend