Κοινωνία

Ρωσία: Επιτυχημένη δοκιμή του διηπειρωτικού πυραύλου Topol-M

Η Ρωσία εκτόξευσε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα Topol-M (ICBM) από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες (σε απόσταση) επιτυχημένες εκτοξεύσεις πυραύλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Ένας σταθερής προώθησης πύραυλος Topol-M ICBM από σιλό δοκιμάστηκε με επιτυχία. Η εκτόξευση του πραγματοποιήθηκε από την αεροδιαστημική βάση της πολιτείας Πλεσέτσκ στις 30 Σεπτεμβρίου 2019», ανέφερε η ανακοίνωση.
Το εντυπωσιακό με την συγκεκριμένη δοκιμή είναι πως ο στόχος του πυραύλου βρισκόταν στην Καμτσάτκα, στην άλλη άκρη της Ρωσίας.
 
Οι τρομακτικές δυνατότητες του Topol-M
 
Ο ρωσικός βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος RT-2PM2 γνωστότερος ως Topol-M εισήλθε στο ρωσικό οπλοστάσιο το 1997. Διαθέτει ένα πυραυλοκινητήρα 3 σταδίων στερεού προωθητικού και διαθέτει εμβέλεια 11.000 χλμ.
Η ταχύτητά του ανέρχεται στα 22 Mach και φέρει μια πυρηνική κεφαλή 800 kt. Το σύστημα καθοδήγησης του πυραύλου είναι αδρανειακό με υποβοήθηση GLONASS και το μέγιστο κυκλικό σφάλμα προσβολής ανέρχεται στα 200 μ.
 
Πηγή: onalert.gr
(Επισκέψεις: 302 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend