Διεθνή

Ρωσία: Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τα γραφεία του ΚΚΡΟ

Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν  τα γραφεία της νομικής υπηρεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και το γραφείο του πρώτου αντιπροέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Ιβάν Μέλνικοφ την στιγμή που ετοιμάζονταν να καταθέσουν αγωγές με τις οποίες αμφισβητούν το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε εκλογικά κέντρα της πρωτεύουσας, κατά τις βουλευτικές εκλογές (16 – 19 Σεπτέμβρη).

Όπως δήλωσε στην «Novaya Gazeta» ο δικηγόρος Μαξίμ Σικάτς, οι συνεργάτες του κόμματος δεν μπορούσαν να βγουν από τα γραφεία και να καταθέσουν τις σχετικές αγωγές, ενώ η προθεσμία λήγει σήμερα. Σύμφωνα με τον Σικάτς, «πέντε λεπτά πριν βγουν από τα γραφεία, ήρθαν αστυνομικοί και περικύκλωσαν τα γραφεία της νομικής υπηρεσίας».

Παρόμοια κατάσταση δημιουργήθηκε και στο γραφείο του πρώτου αντιπροέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπου βρίσκονται τα σχετικά έγγραφα για την κατάθεση αγωγών με τις οποίες αιτούνται την ακύρωση των αποτελεσμάτων σε ορισμένα εκλογικά κέντρα της πρωτεύουσας. Ο πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, χαρακτήρισε «ποινικό έγκλημα» τον αποκλεισμό του γραφείου του Μέλνικοφ.

ΠΗΓΗ: 902.gr

 

(Επισκέψεις: 1.355 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend