Διεθνή

Ρωσία: Αναπτύσσει στρατό στα δυτικά της σύνορα «ως απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ»

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στα δυτικά της σύνορα έως το τέλος του έτους, ως απάντηση στην προσπάθεια στρατιωτικής της περικύκλωσης, σε μία εξέλιξη που φανερώνει την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που μόνο κινδύνους προμηνύουν για τους λαούς.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα αναπτύξει περίπου 20 νέους στρατιωτικούς σχηματισμούς και μονάδες κοντά στα δυτικά της σύνορα έως το τέλος του έτους ως απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ.

«Οι ενέργειες των δυτικών εταίρων μας καταστρέφουν το παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας και μας αναγκάζουν να λάβουμε ανάλογα αντίμετρα», δήλωσε ο Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι «περίπου 20 σχηματισμοί και μονάδες θα αναπτυχθούν στην Δυτική Στρατιωτική Διοίκηση έως το τέλος του έτους».

Υπενθυμίζεται πως από τον Μάρτη έως και τον Ιούνη είναι σε εξέλιξη στην Ανατολική Ευρώπη, σε όλο το μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, η ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe 2021», με τη συμμετοχή δεκάδων χωρών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οποία μάλιστα έχει κομβικό ρόλο στη διεξαγωγή της, διαθέτοντας στρατιωτικές υποδομές καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

«Δυσάρεστα μηνύματα» για τις ΗΠΑ προαναγγέλλει ο Ριαμπκόφ

Είχε προηγηθεί, νωρίτερα σήμερα, η δήλωση του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ότι η Ρωσία ενδέχεται να στείλει μια σειρά από «δυσάρεστα» σήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες τις επόμενες μέρες και πως η Ουάσιγκτον δείχνει απροθυμία να συζητήσει όλα τα θέματα στην σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα.

Ο Ριαμπκόφ απάντησε με αυτό τον τρόπο στη χθεσινή δήλωση Μπάιντεν ότι κατά την συνάντηση τους στις 16 Ιουνίου θα πει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στην Ρωσία να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να ξεκινούν από το ότι μια σειρά σημάτων που θα λάβουν από την Μόσχα και μάλιστα τις επόμενες μέρες -δεν μιλάω στην προκειμένη περίπτωση για την συνάντηση κορυφής, δεν ξέρω πως θα πραγματοποιηθε- θα είναι για αυτούς δυσάρεστα», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, προσθέτοντας ότι «οι ημερήσιες διατάξεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν συμπίπτουν, αλλά εμείς παραδοσιακά είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε ζητήματα τεθούν από αμερικανικής πλευράς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Reuters», TASS

(Επισκέψεις: 7.236 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend