Κοινωνία

Ρατσιστική επίθεση σε αλλοδαπή στην Κύπρο

Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Κύπρο μονοπωλείται αυτές τις μέρες από το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, με την φραστική επίθεση που δέχτηκε αλλοδαπή από τρεις Κύπριες, σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα. Οι τρεις γυναίκες, μία μάνα 57 ετών και οι δύο κόρες της ηλικίας 37 και 30 ετών είχαν μαζί τους και δύο ανήλικα παιδιά, ένα εκ των οποίων φαίνεται να συμμετέχει επαναλαμβάνοντας το υβρεολόγιο των γυναικών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις γυναίκες κτύπησε σταθμευμένο όχημα και προσπάθησε να εγκαταλείψει το χώρο. Η Ρωσίδα που βρισκόταν στο χώρο έσπευσε να φωτογραφήσει το όχημά τους ξεσηκώνοντας την οργή των τριών γυναικών που θεωρώντας ότι η αλλοδαπή είναι ρουμάνικης ή βουλγαρικής καταγωγής, προχώρησαν σε μία χυδαία επίθεση χρησιμοποιώντας ανείπωτες εκφράσεις με σαφές ρατσιστικό και σεξιστικό περιεχόμενο.

Το περιστατικό καταγράφηκε από το κινητό τηλέφωνο της Ρωσίδας και έχει παραδοθεί στην αστυνομία. Οι τρεις γυναίκες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για αδικήματα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ρατσισμού, ξενοφοβίας, επίθεσης και δημόσιας εξύβρισης. Είναι αξιοσημείωτο ότι μία από τις γυναίκες εργάζεται ως εκπαιδευτική ψυχολόγος, ενώ μία άλλη που εργαζόταν ως εκπαιδευτικός απολύθηκε το πρωί από το φροντιστήριο που εργαζόταν.

Το βίντεο βρίσκεται αναρτημένο στο YouTube. Τα σχόλια που το ακολουθούν δείχνουν υγιή αντανακλαστικά εκ μέρους μεγάλου μέρους της κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα καταδεικνύουν ένα υπαρκτό πρόβλημα της κυπριακής κοινωνίας.

(Επισκέψεις: 340 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend