Κοινωνία Πολιτική

“Διπλοθεσίτης” βουλευτής της ΝΔ ζητά να μην πληρώσει εισφορά υπέρ των ανέργων

Διεκδικεί δικαστικά να εξαιρεθεί από την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Μνημειώδη αναλγησία και απουσία στοιχειώδους ενσυναίσθησης αποκαλύπτει η είδηση ότι ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης που εκτός από βουλευτής της ΝΔ, αμείβεται και από το Δήμο Βέροιας, υπέβαλε αγωγή ζητώντας να μην καταβάλει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για καταπολέμηση της ανεργίας (2%) και υπέρ του ΟΑΕΔ (1%)!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Documento, βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, διεκδικεί δικαστικά να εξαιρεθεί από την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ειδική εισφορά υπέρ του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ,  από το 2019 ο «διπλοθεσίτης» βουλευτής έχει καταθέσει συνολικά τρεις αγωγές κατά του Δήμου, (2019, 2020, 2021). Η πρώτη αφορούσε τη διεκδίκηση καταβολής εξόδων κίνησης από τον δήμο και υποβλήθηκε λίγες μέρες πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Τον Δεκέμβριο του 2020 ο Λ. Τσαβδαρίδης κατέθεσε μαζί με τους άλλους δύο δικηγόρους του δήμου Βέροιας αγωγή, αξιώνοντας 13.559,434 ευρώ εξαιτίας της μη καταβολής της προσαυξημένης κατά 20% μηνιαίας αντιμισθίας του. Ο ίδιος βουλευτής λίγους μήνες αργότερα, υπέβαλε νέα αγωγή, με την οποία ζητά από τον δήμο επιπλέον 2.272,47 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι δεν οφείλει να καταβάλει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας (2%) και την ειδική εισφορά υπέρ του ΟΑΕΔ (1%).

Μπορεί να μην κρίνονται παράνομες οι ενέργειες του εν λόγω βουλευτή, ωστόσο πολλοί θωρούν ότι είναι ηθικά αξιόμεμπτο ένα μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας που αμείβεται αδρά, να εισπράττει παράλληλα ακόμη έναν μισθό από το δημόσιο και ταυτόχρονα να διεκδικεί δικαστικά από τον δήμο Βέροιας -εκτός από όσα προαναφέρθηκαν- και την καταβολή της προσαύξησης του μισθού του κατά 20%.

Πηγή: Documento, www.rosa.gr

 

(Επισκέψεις: 919 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend