Οικονομία Πολιτική

Ψηφίστηκε το έκτρωμα…

Με 158 «ναι» πέρασε από τη Βουλή ο αντιλαϊκός νέος πτωχευτικός κώδικας καθώς μόνο η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε, ενώ 140 βουλευτές καταψήφισαν, στην ονομαστική ψηφοφορία.

Με την ψήφιση του αντιδραστικού νομοθετήματος ανοίγει ακόμα πιο διάπλατα ο δρόμος για τη λεηλασία των λαϊκών περιουσιών και εισοδημάτων αφού είναι κομμένος και ραμμένος στις απαιτήσεις των τραπεζιών και των κάθε λογής κορακιών της αγοράς, αφού για πρώτη φορά προβλέπει την άρση κάθε προστασίας πρώτης κατοικίας!

«Μπορεί ο νόμος να ψηφίζεται σήμερα, όμως θα χρειαστεί χρονικό διάστημα για την εφαρμογή του, καθώς συνεκτιμώνται οι υφιστάμενες καταστάσεις. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει αναστολή πλειστηριασμών έως τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά και αναστολή εκπλήρωσης άλλων φορολογικών υποχρεώσεων», είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, κλείνοντας με την ομιλία του στη συζήτηση του νομοσχεδίου. 

Τι μας είπε ο υπουργός; Οτι ο νόμος που ψηφίστηκε μόλις λήξει η αναστολή πλειστηριασμών και η αναστολή πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή προκειμένου να ξεκινήσει η αρπαγή κατοικιών αλλά εισοδημάτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών. 

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα καθιερώνει για πρώτη φορά την πτώχευση φυσικού προσώπου, δηλαδή ενός μισθωτού, αγρότη, ελεύθερου επαγγελματία, όταν δεν πληρώνει το 40% των ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξι μήνες και η συνολική του οφειλή ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Με την πτώχευση, το σύνολο της περιουσίας του, δηλαδή οι κόποι μιας ζωής, η πρώτη κατοικία, αλλά και όποιο άλλο τυχόν εισόδημα έχει μετά την πτώχευση, δηλαδή και μισθοί και συντάξεις (για τρία χρόνια), θα περνάνε στα χέρια των «πιστωτών», στις τράπεζεςστα αρπακτικά «κοράκια» των funds, τον φοροεισπρακτικό κρατικό μηχανισμό για την αποπληρωμή των χρεών του.

Ο ίδιος και η οικογένειά του θα «ζουν» με τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», δηλαδή θα σέρνονται κοντά στον πάτο της εξαθλίωσης με 570 – 600 ευρώ!  Όλα τα υπόλοιπα θα καταλήξουν στα θησαυροφυλάκια των πιστωτών…

(Επισκέψεις: 1.751 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend