Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί σήμερα το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι βελγικές αρχές για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο πλαίσιο έρευνας για το πολύκροτο Qatargate.
Την άφιξη της δικογραφίας θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και έπειτα ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του βουλευτή Ηλείας και πρώην Επιτρόπου Μετανάστευσης.
Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό το ένταλμα που εξέδωσε η βελγική δικαιοσύνη. Ο πρώην Επίτροπος φέρεται να συμμετείχε σε ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτή και φερόμενου εγκέφαλου του σκάνδαλου Qatargate.
Από την πλευρά του δηλώνει ότι έχει δηλώσει στο «Πόθεν Έσχες» του όλες τις αμοιβές που πήρε από τη ΜΚΟ για το έτος 2019. Ωστόσο, η βελγική Δικαιοσύνη υποστηρίζει ότι πήρε χρήματα από «εγκληματικό δίκτυο». Σύμφωνα με πληροφορίες στον πρώην επίτροπο η κατηγορία που του αποδίδεται φέρεται να αφορά σε οικονομικό όφελος ύψους περίπου 73.000 ευρώ.