Κοινωνία

Πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα

Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα από την κοινοβουλευτική ομάδα το ΣΥΡΙΖΑ. Την πρόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Τσιπρα, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τον πτωχευτικό δίκαιο.
 
Αναφέρθηκε στο άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής και ζήτησε να αρχίσει αμέσως η τριήμερη συζήτηση. «Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα», είπε. 
 
Να σημειωθεί, πάντως, ότι μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του νέου Πτωχευτικού Κώδικα στην εξέλιξη του, οι μεγαλοεπιχειρήσεις που πτωχεύουν θα αποκτούν μια «δεύτερη ευκαιρία» για να επιστρέψουν στην κερδοφορία και παράλληλα παραμένουν και ενισχύονται οι άθλιες διατάξεις για την αποζημίωση και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που απολύονται, όπως η διάταξη που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση την οποία τα πιστωτικά ιδρύματα προηγούνται στο μοίρασμα ρευστοποιημένων στοιχείων πτωχευμένων εταιρειών, παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους. Διαβάστε αναλυτικά εδώ
(Επισκέψεις: 253 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend