Υποσχέσεις και «ψίχουλα» μοίρασε σε ομιλία του, στην Ελευσίνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου μίλησε (όπως αναφέρουν τα κυβερνητικά media) σε …«συγκέντρωση πολιτών(!)».
Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη έμοιαζε περισσότερο με προεκλογικού τύπο. Ο πρωθυπουργός έταξε «δύο σε ένα»: αυξήσεις μισθών μέσα από τη μείωση της φορολογίας. Δεν μπορούμε να πούμε, ήταν λίγο… large αυτήν τη φορά. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκ νέου στο «τελευταίας κοπής» κυβερνητικό αφήγημα, την… γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας, η οποία συνδέεται όλο και περισσότερο με τα πολεμοκάπηλα σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Συγκεκριμένα, είπε: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι το πρόβλημα της ακρίβειας. Έχουμε απόλυτη αίσθηση ότι το κόστος ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά -όχι μόνο στη χώρα μας, παντού στον κόσμο- τα τελευταία χρόνια. Και αισθάνομαι ότι η πρώτη μας υποχρέωση είναι να σκύψουμε πάνω σε αυτό το πρόβλημα και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το διαθέσιμο εισόδημα των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Αυτό ακριβώς κάνει το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίσαμε πριν από λίγες μέρες και το οποίο εγγυάται ότι από τις αρχές του Ιανουαρίου οι Έλληνες πολίτες θα δουν αυξήσεις στους πραγματικούς τους μισθούς, μέσα από τη μείωση της άμεσης φορολογίας».
Φυσικά, αυτά τα λόγια έρχονται σε συνέχεια των εξαγγελιών της ΔΕΘ, όπου όπως έχει αποδειχθεί, τα μέτρα αυτά δεν αντιστοιχούν ούτε σε… μισό ευρώ τη μέρα για τα φτωχά νοικοκυριά.
Ένα άλλο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που τα media παρουσιάζουν την ομιλία Μητσοτάκη, τα οποία, λες και είναι συνεννοημένα, γράφουν: «Έρχονται αυξήσεις μισθών και μείωση φορολογίας».
Θα πείτε: και ποιο είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν λέει αυτό! Ο Μητσοτάκης λέει ότι «οι Έλληνες πολίτες θα δουν αυξήσεις στους πραγματικούς τους μισθούς, μέσα από τη μείωση της άμεσης φορολογίας». Η διαφορά είναι τεράστια, καθώς στην πρώτη περίπτωση φαίνεται πως η κυβέρνηση και θα αυξήσει τους μισθούς και θα μειώσει τη φορολογία, ενώ στην δεύτερη περίπτωση ο Μητσοτάκης λέει πως θα αυξηθούν οι πραγματικοί μισθοί λόγω της μείωσης της άμεσης φορολογίας.
Η διαφορά είναι κολοσσιαία…