Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πόσες ώρες χρειάζονται για να βρούμε “posokanei”; Τουλάχιστον 8ωρο και με υπερωρίες!

Ενα είναι βέβαιο… Η κυβέρνηση με αυτή την περίφηφη πλατφόρμα posokanei, η οποία παρουσιάστηκε ως φοβερή παρέμβαση στην ακρίβεια, κοροϊδεύει..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Ενα είναι βέβαιο… Η κυβέρνηση με αυτή την περίφηφη πλατφόρμα posokanei, η οποία παρουσιάστηκε ως φοβερή παρέμβαση στην ακρίβεια, κοροϊδεύει το λαό και μάλιστα με προκλητικό τρόπο. 

Ωστόσο, μπαίνοντας κάποιος στην εφαρμογή, διαπιστώνει πως οι κυβερνητικοί φωστήρες, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, μάλλον έχουν ως απώτερο στόχο, όχι μόνο να κοροϊδέψουν, αλλά  και να εξαντλήσουν σε τέτοιο βαθμό τους πολίτες, ώστε για να γλιτώσουν από αυτό τον πονοκέφαλο της αναζήτησης καλύτερης τιμής, να μπουν στο πρώτο σούπερ μαρκετ που θα βρουν μπροστά τους και να ψωνίσουν σε όποια τιμή προσφέρεται από τους σουπερμαρκετάδες απολύτως αποκαμωμένοι. 

Και ιδού ο λόγος: 

Στην προσπάθειά μας να ελέγξουμε τις τιμές 7 προϊόντων για το φαγητό μίας και μόνης ημέρας δαπανήσαμε περίπου 1.3ο ώρα σερφάροντας όπου κατά την ολοκλήρωση αυτής τη διαδικασίας η κατάσταση του εγκεφάλου προσομοίαζε μάλλον με χυλό. Αλλά, η ταλαιπωρία μας δεν είχε ακόμα τελειώσει. 

Η πλατφόρμα δεν κάνει αγορές. Επομένως, η ίδια διαδικασία έπρεπε να επαναληφθεί στα αντίστοιχα σούπερ μάρκετ όπου εντοπίστηκαν τα φθηνότερα προϊόντα και από εκεί να αγοραστούν. Δηλαδή, άλλη 1,30 ώρα τουλάχιστον για  7 προϊοντα. Αισίως φτάσαμε τις 3 ώρες! Και ακόμα ούτε ψωνίσαμε ούτε φάγαμε. 

Για 7 προϊόντα μιας και μόνο ημέρας!  Οχι για τα ψώνια μίας εβδομάδας. 

Oι τιμές που αναγράφει η εφαρμογή ισχύουν μόνο για τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Εάν κάποιος, λοιπόν, θελήσει να πάει στο φυσικό κατάστημα ενδεχομένως θα βρεί άλλες τιμές – έκπληξη και όπως η πλατφόρμα φροντίζει να προειδοποιήσει “δεν μπορεί να εγγυηθεί” για την ταύτιση ηλεκτρονικής και φυσικής τιμής.

Αλίμονο… σιγά μην έπαιρνε και την ευθύνη για παρέμβαση στην αισχροκέρδεια και μείωση των τιμών. 

Οπως επίσης δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η τιμή της πλατφόρμας θα είναι όμοια με την τιμή του ηλεκτρονικού καταστήματος, αφού μπορεί η επιχείρηση να μην έχει κάνει πρόσφατη ενημέρωση τιμών. 

Εν ολίγοις, η κυβέρνηση δεν φέρει ευθύνη για τίποτα και ποτέ. 

Για τα 7 προϊόντα, λοιπόν, που επιλέξαμε, προκειμένου να τα προμηθευτούμε στη φθηνότερή τους εκδοχή έπρεπε να επισκεφθούμε ηλεκτρονικά από 3 έως 5 σούπερ μάρκετ! Αντιλαμβάνεστε πόσες αναζητήσεις, πόσα κλικ, πόσες συγκρίσεις, πόσες διαφορετικές ενέργειες. 

Υπήρχε και η επιλογή του ενός σουπέρ μάρκετ ζητώντας να εντοπιστούν στην  ίδια αλυσίδα  τα ίδια προϊόντα σε ακόμα μικρότερες τιμές. Σε αυτή την περίπτωση η πλατφόρμα επέλεγε τις φθηνότερες ετικέτες και όχι εκείνες που αρχικά που είχαμε διαλέξει, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει ενδεχομένως και για τη διατροφική ποιότητα.

Και ενώ αρχικά η αγορά 7 προϊόντων από μία αλυσίδα κόστιζε 22 ευρώ, με την αλλαγή ετικέτας στον ίδιο επιχειρηματία πέσαμε στο 21,05! Με πολύ κόπο, δυσανάλογα πολλές ώρες μπροστά σε μία οθόνη και εντέλει με πολύ κούραση για να εξοικονηθεί λιγότερο από ένα ευρώ. 

Εν ολίγοις, ένας εργαζόμενος άνθρωπος για να προμηθευτεί τα ψώνια μίας εβδομάδας με τον “Μητσοτάκειο” τρόπο,  χρειάζεται δύο 8ωρα και δεν του φτάνουν! 

Διότι οι τιμές με τις οποίες αγοράζουμε είναι ατομική υπόθεση και όχι κρατική υποχρέωση ως προς τον έλεγχό και τον περιορισμό τους. Σύνεπώς κάτι τέτοιες γελοιότητες που τις παρουσιάζουν ως φοβερές πολιτικές παρεμβάσεις συνιστούν αποθέωση της λογικής της ατομικής ευθύνης εκεί που θα έπρεπε να επεμβαίνει το κράτος.  

H αποθέωση, δε, της ελεύθερης αγορά που εγγυάται τον ανταγωνισμό είναι ότι μέσα σε αυτή την αναζήτηση εντοπίσαμε πολύ γνωστή ετικέτα παστεριωμένου γάλακτος, όπου σε όλες τις αλυσίδες είχε την ίδια τιμή: 1,91 ευρώ! 

Μιλάμε για τέτοιο εύρος επιλογών, τις οποίες εξασφαλίζει το αόρατο χέρι της αγοράς που έχει μπει κανονικά στην τσέπη μας και βουτάει τα τελευταία  μας ψιλά. 

Για την ιστορία να πούμε ότι το φαγητό της ημέρας αρχικά θα ήταν κοκκινιστό μοσχάρι με μακαρόνια, αλλά κατέληξε με κοτόπουλο, διότι το μοσχάρι δεν έχει μπει στο posokanei.  Δηλαδή, αν πηγαίναμε και στον χασάπη για να πάρουμε μοσχάρι με 18 ευρώ το κιλό θα δίναμε κόντα στα 40 ευρώ για να φάνε 4 άτομα μία και μόνο ημέρα.

Και με τον πολλαπλασιασμό για 7 ημέρες… 280 ευρώ!

Και για έναν μήνα 1200 ευρώ!  Χωρίς όλα τα υπόλοιπα που χρειάζεται ένα σπίτι για να είναι στοιχειωδώς λειτουργικό.  

Αυτή είναι η “μάχη” που δίνει η κυβέρνηση με την ακρίβεια! 

Πρόκειται περί ενός θλιβερού και γελοίου κυβερνητικού θίασου. 

 

 

Post
Filter