Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου – Να μην περάσει το νομοσχέδιο -κτηνωδία!

Στην μάχη της απεργίας όλες οι ομοσπονδίες εργαζομένων της βιομηχανίας και της μεταποίησης. "Η οργή και η θλίψη να γίνουν διεκδικητικός αγώνας", τονίζει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του

Μήνυμα  πανεργατικού απεργιακού ξεσηκωμού για την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη μεταφέρουν τα συνδικάτα στους εργαζόμενους όλης της χώρας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση και συζητιέται στη Βουλή την ημέρα της απεργίας. 

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά βρήκε τον πολυτιμότερο σύμμαχό της στην ΓΣΕΕ  αφού η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής απέρριψε την πρόταση για πανελλαδική απεργία στις 21 Σεπτέμβρη.

Απέρριψαν δηλαδή την απόφαση που έτσι κι αλλιώς έχουν πάρει εκατοντάδες Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, που για μια ακόμα φορά θα προχωρήσουν αποφασιστικά για την οργάνωση της απεργίας, παρά τις προσπάθειες της θλιβερής κλίκας των εργατοπατέρων να πέσει «σιωπητήριο» για το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη:

– Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

– Πανελλήνιο Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών

– Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας

– Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος Ελλάδας

– Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας

– Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος

– Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ)

Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Άρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου – Ανατ. Αττικής, Λέσβου, Λευκάδας, Πάτρας, Πειραιά, Σάμου, Φωκίδας.

Επίσης με απόφασή τους συμμετέχουν στην απεργία τα Εργατικά Κέντρα Θήβας και Εύβοιας, που στην περιοχή τους είναι οι μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας.

Απεργία αποφάσισε για τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ.

«Η οργή και η θλίψη να γίνουν διεκδικητικός αγώνας! Να μην περάσει το νομοσχέδιο-κτηνωδία! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση για τους πληγέντες της Θεσσαλίας και για όσους υποφέρουν από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης!», τονίζει το ΠΑΜΕ καλώντας ί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα.

«Όλες και όλοι στην απεργία» σημειώνει το ΠΑΜΕ για να δοθεί «απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ».

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ  σημειώνει:

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε μια πολιτική άγριας λιτότητας για τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε πάγωμα μισθών και συντάξεων καθώς και ψίχουλα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές.

Τον λαό μας περιμένει ένας σκληρός χειμώνας με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά να τσακίζει το λαϊκό εισόδημα. Ακρίβεια που με βάση τις καταστροφές της αγροτικής και ζωικής παραγωγής στη Θεσσαλία θα εκτιναχθεί και άλλο για όλα τα βασικά τρόφιμα, το ψωμί, το γάλα, το λάδι, το τυρί κ.ο.κ. Στελέχη επιχειρηματικών ομίλων στη βιομηχανία και στο λιανικό εμπόριο με δηλώσεις τους εκτιμούν πως θα υπάρχει νέος γύρος αυξήσεων, τις επόμενες ημέρες, στις τιμές βασικών προϊόντων, από 10% ως 50%.

Παράλληλα με αυτή τη λαίλαπα η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση την Πέμπτη ενός νέου νομοσχεδίου- τερατουργήματος που επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, μιας σειράς επιδομάτων ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των νέων ελαστικών μορφών απασχόλησης, του πενθήμερου και της Κυριακής αργίας και σε μια σειρά νέους κλάδους όπως στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Αντί η κυβέρνηση να ανακοινώσει στοιχειώδη μέτρα προστασίας του λαού ανακοίνωσε ακόμα μεγαλύτερους εξοπλισμούς για την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και επιτάχυνση διαδικασιών για την εκταμίευση τεράστιων κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα προγράμματα της ΕΕ για να προχωρήσουν οι στόχοι του κεφαλαίου για την “πράσινη ανάπτυξη” και τη μεγαλύτερη κερδοφορία στα αποκαΐδια και στα πνιγμένα που έχει αφήσει η εγκληματική τους πολιτική.

Αυτή η πολιτική θα προχωρήσει μέσα από τη μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία και την ένταση της εκμετάλλευσης, μέσα από τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, μέσα από τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από το ξεκλήρισμα και την παραπέρα φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του λαού μας. Έφτασαν οι αισχροί να καταργήσουν και αυτό το ελάχιστο pass για να μαζέψουν τα ψίχουλα που θα δώσουν στους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Είναι χαρακτηριστικό πώς βλέπει η κυβέρνηση την “ανάπτυξη” για τον λαό, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα συγκεντρώνουν νέα τεράστια κέρδη. Με τις συμβάσεις ελάχιστης απασχόλησης, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασίας οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα φυτοζωούν μέσα στις συνθήκες της μεγάλης ακρίβειας, αλλά δεν θα δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίας, ούτε φυσικά θα μπορέσουν ποτέ να συγκεντρώσουν την οποιαδήποτε προϋπηρεσία.

Η κυβέρνηση μέσα από τις εξαγγελίες της για τις τριετίες έρχεται να ρίξει ένα προπαγανδιστικό πυροτέχνημα, όπως η σουπιά το μελάνι της, για να καλλιεργήσει ανοχή και αναμονή στην εγκληματική πολιτική της. Όχι μόνο διαγράφει 12 χρόνια δουλειάς για τους εργαζόμενους που έχουν συγκεντρώσει 20 χρόνια προϋπηρεσίας και δεν είχαν πάρει τις τρεις τριετίες μέχρι το 2012, αλλά προχωρά και σε απαράδεκτους συμψηφισμούς με τον υπάρχοντα μισθό. Δηλαδή νέες υποσχέσεις για μικρές αυξήσεις από τα τέλη του 2024 και αν.

Τους το λέμε καθαρά. Δεν θα περάσει η επιχείρηση της κυβέρνησης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να σβήσουν τις άμεσες διεκδικήσεις προστασίας του λαϊκού εισοδήματος και της ζωής μας. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν.

Μπροστά στον νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι όλης της χώρας να δυναμώσουν το αγωνιστικό και διεκδικητικό μέτωπο για άμεσα μέτρα:

— Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

— Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες για όλους τους εργαζόμενους και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

— Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η Ενέργεια και τα καύσιμα.

— Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές όλων αυτών των βασικών αγαθών για την εργατική και λαϊκή οικογένεια και όχι τα μέτρα κοροϊδίας και μαυραγοριτισμού που επέβαλε η κυβέρνηση με τα 2,50 ευρώ την εξάδα του 1,5lt νερού.

— Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια η εγκληματική πολιτική του κέρδους.

— Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας.

— Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης».

Με πληροφορίες από 902.gr, Ριζοσπάστη

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις