Διεθνή Κοινωνία

ΠΑΜΕ: Στο πλευρό των απεργών της Γαλλίας – Ζήτω η ταξική αλληλεγγύη

Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργατών της Γαλλίας, στον αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα επιχειρηματικών ομίλων – κυβέρνησης Μακρόν – ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι της Γαλλίας με την τεράστια συμμετοχή τους στην απεργία της 5ης Δεκέμβρη και τις απεργιακές κινητοποιήσεις δίνουν το μήνυμα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Οι απεργιακές συνελεύσεις σε πολλές περιοχές ήδη αποφασίζουν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Χαρακτηριστικά τα ποσοστά συμμετοχής στις βιομηχανίες Ενέργειας της Μασσαλίας όπου η συμμετοχή είναι PETRONEIOS/INEOS: 95%, KEM ONE FOS: 100%, KEM ONE LAVERA/NAPHTA: 100%, TRAPIL PORT DE BOUC: 100%, TOTAL LA MEDE: 90%, ESSO: 100%.

Στη μεγαλειώδη απεργία των εργατών της Γαλλίας βρίσκεται και συμμετέχει αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας στην πράξη τον διεθνισμό και την ταξική αλληλεγγύη.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε χθες, 4 Δεκέμβρη, παραμονή της απεργίας, σε συναντήσεις με συνδικάτα και συνδικαλιστές της περιοχής του Παρισιού. Στις 5 Δεκέμβρη το ΠΑΜΕ συμμετείχε και χαιρέτισε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα τρένα στην περιοχή των Βερσαλλιών, καθώς και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην περιοχή σε χώρους δουλειάς, αλλά και στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών. Το μεσημέρι το ΠΑΜΕ θα συμμετέχει στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο του Παρισιού.

«Εργαζόμενοι της Γαλλίας, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας είναι στο πλευρό σας! Η νίκη σας θα είναι και δική μας νίκη!», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών της Γαλλίας, ο σκιτσογράφος Πάνος Ζάχαρης μετέφρασε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ένα σκίτσο του της σειράς «WORKING DEAD END» στα γαλλικά με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Γαλλίας».

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 280 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend