Κοινωνία

ΠΑΜΕ για αδήλωτη υπεργασία: Να δοθεί ισχυρή εργατική – λαϊκή απάντηση στην κυβέρνηση

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σχετικά με την κατάργηση της υποχρέωσης να δηλώνεται η υπερεργασία επισημαίνει ότι: «οι προσπάθειες που κάνει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση για να εφαρμόσει πλευρές του νόμου Χατζηδάκη πρέπει να συναντήσουν ισχυρή εργατική – λαϊκή απάντηση» και καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να οργανωθούν στα σωματεία τους, να μην υποκύψουν στις εντεινόμενες απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Η Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Οι ανατροπές του αιώνα που περιέχονταν στον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη για τα εργασιακά προέβλεπαν ισχυρές πλήγματα στα εργασιακά δικαιώματα με παρεμβάσεις στον εργάσιμο χρόνο, στην κατάργηση του 8ωρου, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Το οπλοστάσιο που έχει πλέον η μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου για να απασχολεί όποτε και όσο θέλει τους εργαζόμενους, για να τους έχει στη διάθεση της από το πρωί ως το βράδυ, διευρύνεται από το δικαίωμα που αποκτά ώστε να μην υποχρεώνεται να δηλώνει τις ώρες υπερεργασίας, ανεβάζοντας στα ύψη την απλήρωτη εργασία, την κακοπληρωμένη δουλειά, την ένταση της εκμετάλλευσης.

Οι προσπάθειες που κάνει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση για να εφαρμόσει πλευρές του νόμου Χατζηδάκη πρέπει να συναντήσουν ισχυρή  εργατική- λαϊκή απάντηση. Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να οργανωθούν στα σωματεία τους, να μην υποκύψουν στις εντεινόμενες απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Οι μαζικοί αγώνες σε αρκετούς κλάδους και χώρους δουλειάς, οι νικηφόροι αγώνες των εργαζομένων στην COSCO και την e-food δίνουν το σύνθημα σε όλους τους εργαζόμενους για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε ο νόμος-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά, για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για σταθερό ωράριο με μείωση των ωρών εργασίας».

(Επισκέψεις: 142 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend