Κοινωνία

Παίδων Πεντέλης: Από την Κυριακή η αναστολή εφημεριών – Βγαίνει εκτός μάχης σε περίοδο πανδημίας

Φόβος για "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού" στο πετσόκομμα της λειτουργίας του – χωρίς αναφορά για το μέχρι πότε θα έχει ισχύ η σχετική απόφαση

Σε αναστολή των εφημεριών τίθεται από την Κυριακή 16 Γενάρη 2022 το νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», με βάση έγγραφο του υπουργείου Υγείας στις 14/11/2022, στο πλαίσιο της υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής στον χώρο της υγείας, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση για αναστολή των εφημεριών και μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις με την κυβέρνηση να επιμένει αυταρχικά και να στέλνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια!

«Χάριν της μείζονος σπουδαιότητας του σκοπού, το Νοσοκομείο να ενεργήσει ως προς τις χωροταξικές τροποποιήσεις των εμβολιαστικών γραμμών ΑΜΕΣΩΣ και πάντως ΔΕΝ θα διενεργήσει την εφημερία της Κυριακής 16/01/2022 ενώ από Δευτέρα 17/01/2022 θα εκτελεί την καθημερινή πρωϊνή εφημερία (08.00 – 14.30) ως εξειδικεύτηκε με τη (β) σχετική πρότασή μας», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Συνεχίζοντας στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι, Ως προς την εφημέρευση των τριών (3) παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας:

– Καθημερινή πρωϊνή εφημέρευση του ΓΝ Πεντέλης (8.00 έως 14.00), ήτοι από Δευτέρα έως και Παρασκευή

– Εξαίρεση εφημέρευσης του ΓΝ Παίδων Πεντέλης κατά την 24ωρη εφημέρευση, ήτοι Δευτέρα και Πέμπτη από 14.30 έως 08.00 επομένης και κάθε 2η Κυριακή (08.00 έως 08.00 επομένης).

 

 

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβο και ανησυχία ότι ίσως το πετσόκομμα της λειτουργίας του νοσοκομείου να είναι της λογικής «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλα νοσοκομεία που έκλεισαν και δεν άνοιξαν. Το φόβο ενισχύει το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη αναφορά σε χρονοδιάγραμμα, για το μέχρι πότε θα έχει ισχύ η σχετική απόφαση.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα προσχωρήσουν το πρωί της Κυριακής 16 Γενάρη σε νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους. Από 902.gr

 

(Επισκέψεις: 409 φορές, όπου 2 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend