Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τη λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Στα μουλωχτά στήνουν «δομή φιλοξενίας» παιδιών με εισαγγελική εντολή εντός του νοσοκομείου -- Ξεκίνησε το ξήλωμα της ΩΡΛ και της ορθοπεδικής κλινικής στο Παίδων Πεντέλης -- Αφιλόξενο και ακατάλληλο το περιβάλλον για τα παιδιά, ενώ καταργούνται δεκάδες κρεβάτια του χειρουργικού τομέα

Στα μουλωχτά και με τη χορηγία ΜΚΟ η κυβέρνηση στήνει «δομή φιλοξενίας» για τα ταλαιπωρημένα παιδιά των εισαγγελικών εντολών εντός του Nοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, καταργώντας παράλληλα δεκάδες κρεβάτια που προορίζονται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παιδιών που την έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μία ακόμα εξέλιξη που δείχνει ότι το νοσοκομείο έχει μπει για τα καλά στο «μάτι» της κυβέρνησης, αφού «πολιορκείται» εδώ και καιρό, προφανώς στο πνεύμα του «νέου ΕΣΥ».

Ηδη ξεκίνησε το ξήλωμα της ΩΡΛ και της ορθοπεδικής κλινικής στο Παίδων Πεντέλης, προκειμένου να δημιουργηθεί η δομή φιλοξενίας των ταλαιπωρημένων παιδιών.

Την ίδια στιγμή οι εργασίες έχουν διακόψει την παροχή νερού σε πολλά τμήματα του παιδιατρικού νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι γονείς να μην μπορούν να πλύνουν τα παιδιά τους που νοσηλεύονται και το προσωπικό του νοσοκομείου να μην μπορεί ούτε να πάει στην τουαλέτα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι δεκάδες οικογένειες να υπογράφουν για να πάρουν πρόωρο εξιτήριο.

 Για τη λειτουργία αυτής της δομής θα καταργηθούν δεκάδες κρεβάτια και θα δεσμευτούν δύο θάλαμοι νοσηλείας, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το Νοσοκομείο, αλλά και στοιβάζοντας τα παιδιά των εισαγγελικών εντολών σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχε αποφασιστεί και η αναστολή των εφημεριών του νοσοκομείου, για να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο, μια επιλογή που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και τελικά ακυρώθηκε.

Τα «παιδιά των εισαγγελικών εντολών» είναι τα εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα ή σε άμεσο κίνδυνο, που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, σε σπίτια χωρίς ρεύμα ή νερό, μέλη άστεγων οικογενειών, με μακροχρόνια άνεργους και αβοήθητους γονείς, με γονείς που είναι εξαρτημένοι από ναρκωτικά και η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή… Στην πλειοψηφία τους είναι υγιή, παραπέμπονται με «εισαγγελική εντολή» στα νοσοκομεία για ιατρικό προληπτικό έλεγχο, που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, αλλά λόγω της ανεπάρκειας προνοιακών δομών εγκλωβίζονται για μήνες και χρόνια ολόκληρα, χωρίς να είναι άρρωστα, χωρίς φροντίδα και προσοχή, χωρίς την αναγκαία στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, αντί να αναπτύξει νέες προνοιακές δομές, εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ομαλή ψυχοκοινωνική αποκατάσταση στα χιλιάδες βασανισμένα παιδιά των εισαγγελικών εντολών, αντί να χρηματοδοτήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό τις αναγκαίες δομές και υπηρεσίες, νομιμοποιεί την κακοποίησή τους, καταδικάζοντάς τα να ζουν σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον, σε μια «αποθήκη ψυχών». Και όπως σε κάθε αντιδραστικό και αντιεπιστημονικό σχεδιασμό, έτσι και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ΜΚΟ και τα διάφορα «ευαγή ιδρύματα», που αναλαμβάνουν να βαφτίσουν τη βρώμικη δουλειά «ευεργεσία».

Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες εκπρόσωποι της ΜΚΟ «Rotary» επισκέφτηκαν τους θαλάμους νοσηλείας της ΩΡΛ του Παίδων Πεντέλης, για εκτίμηση των χώρων, με στόχο την ανακατασκευή και προσαρμογή στις ανάγκες δημιουργίας δομής φιλοξενίας.

Στις 17 Μάρτη η διοίκηση του ΓΝ «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ» και του διασυνδεόμενου ΓΝ Παίδων Πεντέλης είχε εγκρίνει τη «δωρεά» της Ενωσης Ροταριανών Ομίλων, για τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό χώρου εντός του Παίδων Πεντέλης για την προσωρινή παραμονή παιδιών και εφήβων έως 16 ετών μετά από εισαγγελική παραγγελία. Σημειωτέον, η «διοικήτρια» αυτής της Ροταριανής Περιφέρειας είναι επίσης υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ και κυβερνητικό στέλεχος.

Οι διευθυντές του χειρουργικού τομέα, παρά το πρόσφατο αίτημα προς τη διοίκηση για έγγραφη ενημέρωση σχετικά με κάθε ενδεχόμενο σχεδιασμό διάθεσης των χώρων του, δεν έλαβαν καμία ενημέρωση, ούτε παρουσιάστηκε έγκριση μελέτης από την επιτροπή χωροταξίας του νοσοκομείου.

Η διοίκηση διαβεβαιώνει – όπως καταγγέλλει η τριμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ σε έγγραφό της – ότι θα διατεθούν δύο από τους θαλάμους νοσηλείας για τη φιλοξενία των παιδιών κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ενώ οι γιατροί ενημερώθηκαν ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε αναδιαμόρφωση όλων των χώρων του Τμήματος της ΩΡΛ και μέρους της Παιδοχειρουργικής και Οδοντιατρικής.

«Οι ανάγκες του χειρουργικού τομέα σε κλίνες νοσηλείας υπερβαίνουν κατά πολύ τις καταγραφόμενες, παρουσιάζοντας την πληρότητα των τμημάτων του χειρουργικού τομέα με έλλειμμα σε σχέση με την προ COVID περίοδο», σημειώνουν. Ενδεικτικά, η δυναμική στην Παιδοχειρουργική, από 22 κρεβάτια στην προ COVID περίοδο, σήμερα είναι 14. Στην Ορθοπεδική από 17 κρεβάτια στις αρχές του 2020 σήμερα είναι 10, στην ΩΡΛ από 15 έμειναν 7.

«Είναι αδιανόητο να διατίθενται μόνο 3 θάλαμοι νοσηλείας για περιστατικά της Παιδοχειρουργικής, Ορθοπεδικής, ΩΡΛ, Οφθαλμολογικής και Οδοντιατρικής κλινικής», υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων οι γιατροί, απαιτώντας την ακύρωση του αντιεπιστημονικού σχεδιασμού για δημιουργία δομής φιλοξενίας μέσα στον χώρο του Παίδων Πεντέλης, ενώ τις επόμενες μέρες προχωρούν σε ΓΣ για να συντονίσουν τη δράση τους.

Οι δομές φιλοξενίας είναι απαραίτητες σε ξεχωριστά κτίρια και με ξεχωριστό μόνιμο προσωπικό τονίζει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας:

oenge

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να βάζει στο στόχαστρο το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

 Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» σε Ανακοίνωσή της σημειώνει: «Για μια ακόμη φορά γίνεται φανερό ότι το Παίδων Πεντέλης βρίσκεται ακόμη στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση με τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, σε συνδυασμό με την δημιουργία δομής φιλοξενίας που καταργεί δεκάδες κρεβάτια και δεσμεύει δυο θαλάμους νοσηλείας, προφανώς εξυπηρετούν το στόχο για πλήρη υποβάθμιση του, γεγονός που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου αλλά συνολικά τις οικογένειες της περιοχής και ευρύτερα της Αττικής ακόμα και των γύρω νομών.

Η κυβέρνηση και η ΜΚΟ που εμπλέκεται, ουσιαστικά νομιμοποιούν την συνεχιζόμενη κακοποίηση των παιδιών, καταδικάζοντας τα να ζουν σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πεντέλης απαιτεί:

–Νέες προνοιακές δομές, εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ομαλή ψυχοκοινωνική αποκατάσταση στα χιλιάδες βασανισμένα παιδιά των εισαγγελικών εντολών.

–Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις αναγκαίες και απαραίτητες δομές και υπηρεσίες για τα παιδιά των εισαγγελικών εντολών.

–Να ενισχυθεί το Παίδων Πεντέλης.

–Να επαναλειτουργήσουν τώρα όλα τα Νοσοκομεία που έκλεισαν.

–Επαρκή στελέχωση όλων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων δηλώνοντας την αντίθεσή μας στον αντιεπιστημονικό σχεδιασμό για δημιουργία δομής φιλοξενίας μέσα στον χώρο του Παίδων Πεντέλης», σημειώνει.

Με πληροφορίες από oengegr.com, 902.gr

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις